Nicole Kidman si zahrá v pokračovaní miniseriálu Top Of The Lake

Austrálsko-americká herečka Nicole Kidman sa predstaví v druhej sezóne mysteriózneho miniseriálu Top Of The Lake s podtitulom China Girl.

14.06.2016 07:00
Nicole Kidman Foto: ,
Herečka Nicole Kidman na premiére filmu The Family Fang v kreácii Louis Vuitton.
debata

Účasť 48-ročnej rodáčky z Honolulu na projekte bola predmetom dlhodobých špekulácií, ktoré dnes potvrdili zástupcovia BBC spolupodieľajúcej sa na výrobe. Držiteľka Oscara pritom už v piatok priletela spolu s dcérami do Sydney, kde sa má v týchto dňoch začať päťtýždňové nakrúcanie.

O réžiu a scenár sa podobne ako pri prvej sérii postará novozélandská filmárka Jane Campion, s ktorou sa Kidman už stretla, a to pri nakrúcaní snímky Portrét dámy (1996). Spoluautorom scenára je opäť Gerard Lee, avšak s réžiou bude 62-ročnej Campion tentoraz pomáhať Ariel Kleiman známy aj vďaka dráme Partisan (2015). Ako Kidman prezradila britskému týždenníku The Sunday Telegraph, na nakrúcanie sa veľmi teší. „Som nadšená, že sa vraciam domov, aby som spolupracovala s mojou drahou priateľkou Jane Campion, ktorej prácu rešpektujem a obdivujem,“ povedala herečka, ktorá priletela do Sydney iba deň po podpísaní zmluvy.

Príbeh Top Of The Lake: China Girl sa opäť zameria na detektívku Robin Griffin v podaní americkej herečky Elisabeth Moss. Predmetom vyšetrovania sa tentoraz stane neidentifikované telo, ktoré vyplavilo na Bondi Beach v Sydney. V druhej sezóne úspešného krimiseriálu sa objavia tiež Gwendoline Christie, Liv Hewson, David Dencik, Alice Englert alebo Ewen Leslie. Novinku by mali začať vysielať v roku 2017.

Miniseriál Top Of The Lake, na Slovensku známy aj ako Tiene nad jazerom, uviedli na televízne obrazovky v roku 2013. Dej prvej sezóny sa odohráva v odľahlej horskej oblasti na Novom Zélande, kde je Griffin na návšteve u vážne chorej matky. Nečakane ju však privolajú k prípadu tehotného dievčaťa menom Tui, ktoré sa pokúsilo o samovraždu. Griffin sa však do cesty postavia šéf miestnej polície Al Parker spolu s otcom iba 12-ročnej Tui. Projekt zaznamenal pozitívne ohlasy kritiky i divákov, pričom Elisabeth Moss si vďaka svojmu výkonu pripísala na konto ocenenia ako Zlatý glóbus, Satellite Award či Critics Choice Television Award.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Kidman #Top Of The Lake