Televízne tipy Pravdy: Daniel Craig na kokaíne, Tajnosti a chameleón Woodyho Allena

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 16. do 23. júna. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu.

16.06.2016 16:00
Daniel Craig Temné spomienky Foto:
Daniel Craig vo filme Temné spomienky.
debata

Štvrtok 16. 6. :

Veľký draft, JOJ Cinema, 17.00

Manažér tímu amerického futbalu Sonny Weaver (Kevin Costner) má pred sebou najdôležitejší deň nadchádzajúcej sezóny. Tím Cleveland Browns má právo prvej voľby, môže si z mladých hráčov vyberať ako prvý. Najhorúcejším kandidátom je Bo Callahan, víťaz Heismanovej trofeje, ktorého priateľka Ali čaká dieťa. Sonnymu sa na Callahanovi stále niečo nezdá. Do draftu, ktorý vysiela celoštátna televízia, zostáva desať minút…

Tajnosti, ČT 2, 22.30

Júlia (Iva Bittová), je žena, ktorá má zdanlivo všetko. Pekného, bohatého manžela (Karel Roden), prospievajúcu a dospievajúcu dcéru (Martha Issová), nenáročnú prácu prekladateľky, ktorá robí svoju prácu pre radosť, a dokonca nový, vysnívaný dom. Má v sebe však aj tajomstvo, ktoré sa mení na časovanú bombu. A pokiaľ nedorieši svoju minulosť, nemôže sa zaoberať budúcnosťou. „Je to taký pekný scenár, že keď ho nemôžem nakrúcať sám (režisérkou snímky je Alice Nellis), chcem byť pri filme ako producent,“ povedal o svojej účasti na projekte Jan Svěrák.

Piatok: 17. 6.:

Pouta, ČT 2, 20:00

Československo, 1982. Totalitný režim je nekonečný a neukončiteľný. Antonín, príslušník tajnej polície, je psychopatický násilník, plný hnevu a zúfalstva. Znudený všetkým okolo seba nasmeruje svojich démonov k zdanlivo čistému a neuchopiteľnému stvoreniu – k mladej žene Kláre, milenke prenasledovaného disidenta Tomáša, ktorého sa Antonín pokúša dohnať k emigrácii. Nerobí to kvôli láske alebo vášni, ale pre spaľujúcu túžbu po ilúzii úteku zo sivej klietky nudy.

Temné spomienky, Film+, 20.30

Joe Scott (Daniel Craig) je upadajúca filmová hviezda, žijúca v prázdnej bubline, ktorú zapĺňa sexom za peniaze a kokaínom. Jeho domáca, Ophelia, je jedinou osobou, na ktorej Joe lipne. Jedného dňa mu zavolá jeho matka z Anglicka a Joe sa od nej dozvedá o smrti svojho najlepšieho priateľa z detstva Bootsa. Nasleduje návrat do minulosti – vidíme ako a kde Joe vyrastal a čo ho prinútilo dostať sa až tam, kde je. S posledným kúskom odvahy sa Joe vracia domov na pohreb priateľovi, ale, ako zvyčajne, prichádza neskoro…

Sobota: 18. 6.:

Príbehy slávnych: Adina Mandlová – 25 rokov od úmrtia: Ritz, alebo nič, ČT 1, 15.55

Filmová hviezda a erotický symbol tridsiatych rokov minulého storočia. Krásna a obdivovaná žena, ktorej meno spoľahlivo plnilo sály. Ale tiež stránky vtedajšieho bulváru. Adina Mandlová bola zároveň nešťastná a psychicky nevyrovnaná žena, ktorú podozrievali z kolaborácie s nemeckými okupantmi. Mužov, ktorí prešli jej životom, bolo mnoho, ale obyčajné šťastie nepoznala. Druhú polovicu svojho života prežila po boku homosexuálneho partnera v emigrácii. Rodáčka z Mladej Boleslavi umrela ako 81-ročná, na mužskom oddelení nemocnice v Příbrame.

Zelig, aMC, 20.40

"Starší brat ma bil. Sestra bila brata. Otec bil sestru, brata aj mňa. Otca bila matka. Susedia bili celú našu rodina. Dvanásť rokov pred Forrestom Gumpom nakrútil Woody Allen film o outsiderovi, ktorého potreba niekam patriť ho zaviedla až k stretnutiam s rôznymi prominentmi. Film s charakterom dokumentu dopĺňa mystifikácia. Hlavný hrdina Leonard Zelig je chameleón, schopný potlačiť svoju identitu a prijať podobu iných ľudí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Craig #tajnosti #Pouta #televízne tipy Pravdy #Zeilig #Adina Mandlová