Filmové premiéry: Nenásytne vášnivý incest aj pokračovanie animáku Hľadá sa Nemo

Od 16. júna vstupuje do kín pokračovanie populárneho animáku aj film, ktorý roku 1971 takmer sfilmoval klasik francúzskej novej vlny François Truffaut.

16.06.2016 12:00
Hľadá sa Dory kráča v šľapajach animáku Hľadá... Foto:
Hľadá sa Dory kráča v šľapajach animáku Hľadá sa Nemo.
debata

Podfukári 2

Štyria podfukári (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan) sa vracajú, aby divákom predviedli ďalšie zo svojich neuveriteľných kúskov a opäť posunuli hranice magickej ilúzie do vyššieho levelu. Pred rokom sa im podarilo napáliť agentov FBI v štýle Robina Hooda, čím si získali neutíchajúci obdiv verejnosti a teraz opäť prišiel čas na spoločné vystúpenie. Jeho príprava bude nesmierne náročná – ich cieľom bude tentokrát odhaliť nekalé praktiky mága, ktorý ovláda moderné technológie.

Hľadá sa Dory

Pokračovanie kultovej animovanej komédie Hľadá sa Nemo.

V animovanej komédii Hľadá sa Dory od štúdií Disney a Pixar sa do kín vracia obľúbená modrá rybička Dory. Spokojne si nažíva na korálovom útese s priateľmi Nemom, jeho otcom Marlinom a stále trpí výpadkami pamäte. Jedného dňa si však z ničoho nič spomenie, že kedysi a kdesi mala a stratila svojich rodičov. Z náhleho impulzu sa tak vydáva naprieč oceánom na dobrodružné pátranie s neistým výsledkom.

Stopy však vedú do prestížneho Morského akvária v Kalifornii. Tam jej musia pomôcť noví známi: mrzutá chobotnica Hank, ktorý ušiel zo svojej nádrže a úspešne uniká zriadencom akvária, krátkozraká veľryba Destiny a Bailey, samec bieluhy, ktorý sa domnieva, že trpí poruchou echolokácie.

Pri pátraní v akváriu spoločne zistia, že svojich blízkych máme najradšej práve kvôli ich nedostatkom a že priateľstvo a rodina sú najdôležitejšie na svete.

Marguerite a Julien

Moderná rozprávka o túžbe, vášni, nádeji, láske a smrti. Nadčasový príbeh za hranicami bežnej morálky a povrchného delenia na dobro a zlo. Julien a Marguerite de Ravalet, syn a dcéra lorda z Tourlaville, sa nežne milujú už od detstva. Ale ako rastú a dospievajú, ich náklonnosť sa stáča smerom k nenásytnej vášni. Spoločnosť, pobúrená ich aférou, donúti súrodeneckú dvojicu, neschopnú ovládať svoje city, k úteku. Film, vychádzajúci z pôvodného scenára Jeana Gruaulta, v roku 1971 takmer sfilmoval klasik francúzskej novej vlny François Truffaut.

Centrálna inteligencia

Dwayne Johnson a Kevin Hart sú hviezdami akčnej komédie, v ktorej sa títo dvaja bývalí spolužiaci zo strednej školy po rokoch znovu stretávajú. Tentokrát však v úplne iných rolách, ako zažili počas školských čias. Bob Stone (Dwayne Johnson) je šikanovaný čudák, ktorý sa stane agentom CIA. Teraz sa vracia späť na svoju strednú školu, kde denne zažíval peklo. O pomoc požiada svojho najväčšieho tyrana Calvina (Kevin Hart). Ten je dnes účtovníkom a smutne spomína na dni zašlej slávy počas strednej školy. Stane sa z nich nerozlučná dvojka, ktorá bude čeliť v prísne tajnom prípade veľkému počtu prestreliek, tajných špionáži a nebezpečne vtipných situácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Hľadá sa Dory #Podfukári 2 #Centrálna inteligencia #Marguerite a Julien