Televízne tipy Pravdy: Pí a jeho život aj dospievajúce Pusinky

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 23. do 29. júna. Televízne tipy pre vás vybrala Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu.

23.06.2016 12:00
Marie Doležalová Foto:
Marie Doležalová vo filme Pusinky.
debata

Štvrtok 23.6

Poklady sveta: Ibiza, Jednotka, 16.25
V cykle Poklady sveta sa dostaneme až do čias Féničanov, ktorí sídlili na Ibize. Atraktívny ostrov obliehali piráti a rôzni dobyvatelia. Dnes o tom rozprávajú archeologické nálezy a kamera to každému vyklebetí…

Pusinky, ČT2, 22.25

Pusinky nakrútila mladá režisérka z Brna Karin Babinská. Tri dievčatá, ktoré sa nedostali na vysokú školu, idú na výlet do Holandska. Sú pripravené všetko skúsiť a žiť si podľa svojich predstáv. Rodičia vedia, čoho sú dospievajúce voľnomyšlienkarky schopné, a tak nasadia do partie „pusiniek“ mladšieho brata jednej z nich. Film z roku 2007 je plný svojráznych postáv, ktoré dievčatá na dobrodružnej ceste stretnú. Hrajú ich nové hviezdy českého filmu – Petra Nesvačilová, Sandra Nováková a Marie Doležalová. Rieši sa aj iná sexuálna orientácia jednej z nich.

Piatok 24.6.

Poď so mnou, HBO, 20.00

Filmy s Anthonym Hopkinsom obyčajne nesklamú a tento najnovší thriller má naozaj pútavý námet: Hopkins je v ňom mrzutým zálesákom, u ktorého hľadá ochranu zúfalá mladá žena, prenasledovaná psychopatom. Hrdinský Hopkins sa nezľakne a stalker – ktorého sa bojí celé okolie – má po chlebe. Hopkinsovi vo filmoch veríme, že sú na svete statoční chlapi a možno sa aj pod jeho vplyvom formujú.

Sobota 25.6.

Tri slová, Cinemax, 14.25

Manžel Max je už po mŕtvici, leží bezmocne na lôžku, ale manželka Lily je ešte k svetu. Bývajú v luxusnom domove dôchodcov, kde sa zrazu objaví nový nájomník – životaschopný starček, ktorý sa zblíži s Lily dychtivou po živote. Sľúbi jej aj vytúženú návštevu Paríža, ona je na výlet odhodlaná, on už však nemá síl. Vtipný a pravdivý príbeh o tom, že život sa síce predlžuje, ľudia nerezignujú, ale vitalita má svoje limity. Príroda nemieni zrušiť starobu, hoci sa niektorí ľudia nevedia vmestiť do kože či do vymedzeného veku.  

Až tam nezostal žiadny, Cinemax, 20.00

To boli detektívky, ako sa patrí! Zločinci v bielych manžetách, vraždiace dámy z najlepšej spoločnosti, krásne domy a vyberané spôsoby… Slávna detektívka Desať malých černoškov od Agathy Christie sa odohráva v roku 1939 a dodnes vzrušuje svojím námetom – vrahom je jeden z prítomných! Do zámku na ostrove niekto pozval desať hriešnikov, ktorí postupne prichádzajú o život. Aj keď príbeh poznáte, nová bravúrna verzia nesklame. Hrajú výborní anglickí herci – napríklad Charles Dance (Tywin Lannister z Hry o tróny), známy Sam Neill či Aidan Turner (trpaslík Kili z trilógie Hobit)… Pozor – dvojdielny film!

Pí a jeho život, JOJ, 20.35

Indický chlapec Pí sa plavil s rodičmi do Kanady, kde chceli začať nový život. V Indii mali zoo a do Kanady viezli aj zvieratá. Po búrke sa Pí ocitne na záchrannom člne s bengálskym tigrom a ďalšími zvieratami. Zápas o prežitie sa začína. Je to rozprávka pre dospelých, pastva pre oči, ale vyvoláva aj duchovné otázky. Veď je to vlastne Noemova archa!

Nedeľa 26.6.

Manhattan, Cinemax, 14.45

Woody Allen hrá režiséra a scenáristu, ktorý má problémy s láskou. Ani sa nemôže diviť, veď začne chodiť s milenkou svojho najlepšieho priateľa! Woody je majster v stvárňovaní intelektuálnych neurotikov, krehkých mužov, ktorí sú stále v nejakej kaši. Ale sex im chutí. To je práve ten kameň úrazu.

Pondelok 27.6.

Nehovorte mi o láske, Cinemax, 20.00

Mladá žena si prisadne do auta k neznámemu mužovi a z rádia sa ozve, že v kraji sa pohybuje sadista na úteku. Je to azda on? Filmový debut slávneho Clauda Leloucha sa rozvetvuje paralelnými dejmi. Troška starodávny spôsob, ale príjemný. Nič sa nedeje náhodou.

Streda 29.6.

Snúbenec z Tokia, Cinemax, 20.50

Knihy aj filmy o Japonsku sú vždy pútavé, lebo je to pre nás exotika. Exotické je Japonsko aj pre mladú Belgičanku Améliu, ktorá sa tam síce narodila, ale cíti, že o krajine toho dosť nevie. Keď začne učiť mladého Japonca po francúzsky, zblížia sa a spolu objavujú Tokio aj lásku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #výber #televízne tipy