Tom Cruise vyrazil na ďalšiu misiu. Tentoraz sa postaví múmii

Zdá sa, že americký herec Tom Cruise sa v akčných filmoch cíti ako doma. Len nedávno sa na internete objavili fotografie z nakrúcania prvých scén filmu Múmia, ktoré sa začalo v britkom meste Surrey. Informoval o tom britský The Telegraph.

12.07.2016 14:00
Tom Cruise Foto: ,
Tom Cruise momentálne nakrúca akčné scény nového filmu Múmia.
debata

Autori sa inšpirovali aj rovnomenným filmom režiséra Karla Freunda z roku 1932 v hlavnej úlohe s Borisom Karloffom ako egyptským kňazom Imhotepom. Príbeh z Egypta ožil tiež v roku 1999, keď sa v hlavných úlohách predstavili Brendan Fraser a Rachel Weisz, nasledoval kasový úspech a dve ďalšie pokračovania, ako aj samostatný film o kráľovi Škorpiónovi.

Tentoraz sa réžie zhostil Alex Kurtzman, ktorý predtým pracoval na scenároch k filmom ako Star Trek (2009) či Transformers (2007). Tom Cruise si v novom filme zahrá postavu Tylera Colta – vojaka, ktorý je vyslaný na misiu do irackej púšte, aby bojoval proti terorizmu. Do cesty mu však vstúpi starobylá hrobka.

Vo filme sa po boku Cruisa objaví herečka Annabelle Wallis, svoju účasť nedávno potvrdil aj Russell Crowe, ktorý zahrá Dr. Henryho Jekylla. Film by mal prísť do kín v lete na budúci rok.

debata chyba
Viac na túto tému: #múmia #Tom Cruise #Russell Crowe #Annabelle Wallis #Boris Karloff #Alex Kurtzman