Letná filmová škola v Rožňave zaostrí na animáciu

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave pripravilo od 18. do 22. júla pre záujemcov 3. ročník letnej filmovej školy so zameraním na animáciu. Pod vedením skúsených lektorov si účastníci dielne pozrú ukážky významných animovaných filmov, naučia sa pripraviť scenár, vyskúšajú si rôzne techniky animácie – plôškovú, kreslenú, plastelínovú, kriedovú a vytvoria animovaný hudobný klip.

13.07.2016 14:00
Fest Anča animácia workshop Foto:
Rôznym workshopom zameraným na animáciu sa nedávno venoval aj Medzinárodný festival animácie Fest Anča.
debata

„Zaujímavou možnosťou bude naučiť sa v tejto neformálnej a kreatívnej prázdninovej škole aj úpravu obrázkov v grafickom editore, nahrávanie ruchov, montáž filmov. Zábavnou a hravou formou už za týždeň vznikne krátky animovaný filmový klip na folklórnu tému, ktorý uvedieme v premiére v piatok 22. júla v Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave,“ dodáva Anežka Kleinová z GOS.

Projekt je určený pre záujemcov všetkých vekových kategórií od 10 rokov. Konať sa bude v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera každý deň od ôsmej do štvrtej popoludní. „Hlavným lektorom bude skúsený výtvarník a pedagóg Ivan Čepek z Košíc, ktorý k animovanej tvorbe vedie v záujmových umeleckých krúžkoch deti a mládež už od 10 rokov až po stredoškolákov,“ uvádza riaditeľka GOS Helena Novotná.

Doložila, že deti a mladí ľudia pod jeho vedením získavajú najvyššie ocenenia na krajskej súťaži Cineama, ktorú GOS organizuje každoročne. Počas predchádzajúcich ročníkov filmovej školy sa podarilo vytvoriť spoločnými silami animované filmy, ktoré získali priaznivé ohlasy divákov a ocenenia profesionálov aj na celoštátnej filmárskej súťaži CINEAMA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Letná filmová škola #Rožňava #animácia #Gemerské osvetové stredisko #Ivan Čepek