Bezva ženská na krku – romantika spod hrobárovej lopaty

Český scenárista a režisér Jiří Vejdělek a producent Tomáš Hoffman, ktorí stoja za snímkami ako Účastníci zájazdu (2006) či Ženy v pokušení (2010), dokončili nakrúcanie novej komédie. V novinke s názvom Bezva ženská na krku sa predstavia Petra Hřebíčková, Jiří Langmajer, Ondřej Vetchý, Václav Postránecký či Miroslav Táborský. Snímka sa do českých kín dostane v októbri.

13.07.2016 16:00
Petra Hřebíčková Ondřej Vetchý Foto:
Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý vo filme Bezva ženská na krku.
debata

Film rozpráva príbeh Elišky v podaní Petry Hřebíčkovej, ktorá sa po rozvode s Pavlom (Jiří Langmajer) rozhodne pre nový život v malej dedine v stredných Čechách. Na vidieku sa ale stretáva s nepríjemným hrobárom Božíčkom (Ondřej Vetchý), ktorý sám hovorí, že zo „ženskými definitívne skončil“. „Hlavné postavy musia prekonať sériu nepríjemností. Niekto by v tom možno videl látku pre drámu, ale pre mňa je vždy boj s nepriazňami osudu východiskom pre komédiu,“ povedal Vejdělek, ktorý je autorom scenára.

Réžie sa tentoraz ujal Hoffman. „Mali sme ohromné šťastie. Podarilo sa nám do filmu získať kompletné prvé obsadenie, takže sme nemuseli robiť ani najmenšie kompromisy,“ povedal debutujúci režisér. Herecké obsadenie filmu dopĺňajú Ondřej Malý, Tereza Kostková, Jenovéfa Boková a Pavla Tomicová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Vejdělek #Jiří Langmajer #Ondřej Vetchý #Bezva ženská na krku #Petra Hřebíčková