Na kapitána Kirka čaká v ďalšom Star Treku veľké prekvapenie

Produkčné spoločnosti Paramount Pictures, Skydance a Bad Robot nakrútia ďalší film zo série Star Trek. V novinke, ktorá nadviaže na filmy Star Trek (2009), Star Trek: Do temnoty (2013) a očakávanú snímku Star Trek: Do neznáma, kapitána Jamesa T. Kirka opäť stvárni Chris Pine. Svoje úlohy z predchádzajúcich filmov by si mali zopakovať aj ďalší herci a herečky.

19.07.2016 12:00
James T. Kirk Chris Pine Star Trek Foto:
Kapitán James T. Kirk (Chris Pine) vo filme Star Trek: Do neznáma, ktorý príde do slovenských kín 18. augusta.
debata

Ako tiež tvorcovia oznámili, v novom filme sa kapitán Kirk stretne so svojím otcom Georgeom Kirkom. Toho v úvodnej časti série stvárnil Chris Hemsworth, pričom túto úlohu si zopakuje aj v pripravovanom titule. O scenár sa postarajú J. D. Payne a Patrick McKay. Kto bude film režírovať ani dátum premiéry nie sú známe.

Reboot kultovej sci-fi série o USS Enterprise odštartoval v roku 2009 pod názvom Star Trek. Okrem spomínaného Chrisa Pinea si vo filme zahrali Zachary Quinto (Spock), Zoe Saldana (Uhura), Karl Urban (Bones), Simon Pegg (Scotty), John Cho (Hikaru Sulu) či nedávno zosnulý herec Anton Yelchin (Čechov). O réžiu sa postaral J. J. Abrams.

Snímka získala v roku 2010 Oscara za masky. V pokračovaní z roku 2013, ktoré opäť režíroval Abrams, hlavného zloducha stvárnil Benedict Cumberbatch. Film si vyslúžil nomináciu na Oscara za špeciálne efekty. Tretia časť série s podnázvom Do neznáma sa do slovenských kín dostane 18. augusta. Réžie sa tentoraz ujal Justin Lin. Autormi scenára sú spomínaný Pegg a Doug Jung.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Hemsworth #Chris Pine #Star Trek #J. J. Abrams #Star Trek: Do neznáma #Star Trek: Do temnoty