Antona Yelchina v ďalších častiach série Star Trek nenahradia

Zosnulého Antona Yelchina, ktorý v modernom spracovaní sci-fi Star Trek stvárnil práporčíka Pavla Čechova, v ďalších filmoch o vesmírnej lodi USS Enterprise nenahradia. Pre denník Toronto Sun to prezradil americký filmár J. J. Abrams. „Nebude žiadne preobsadenie. Neviem si to vôbec predstaviť. Myslím, že Anton si zaslúži viac,“ povedal filmár, ktorý sa ujal réžie prvých dvoch snímok série a na tretej sa podieľal ako producent.

20.07.2016 16:00
Anton Yelchin Foto:
Postava Pavla Čechova (Anton Yelchin) nebude v ďalšom Star Treku nahradená iným hercom.
debata

Yelchin zahynul 19. júna vo veku 27 rokov. Podľa polície rodáka z Petrohradu zabilo jeho vlastné auto, keď sa na strmom kopci pohlo a pritlačilo ho o stenu na jeho príjazdovej ceste. Ako tiež uviedol Abrams, nie je ešte isté, ako sa v nadchádzajúcich filmoch popasujú so smrťou herca.

Päťdesiatročný filmár však pripustil, že uvažovali o zabití postavy. „Premýšľal som o tom, pracujeme na tom, ale je ešte skoro hovoriť o tom,“ vyhlásil. Režisér taktiež priznal, že už nakrúcanie očakávanej tretej časti bolo náročné pre úmrtie Leonarda Nimoya. Predstaviteľ pána Spocka z pôvodného seriálu a filmov zomrel vlani vo februári.

Moderná séria Star Trek odštartovala v roku 2009 rovnomenným filmom. V roku 2013 prišlo do kín pokračovanie s názvom Star Trek: Do temnoty. Tretia časť s podtitulom Do neznáma sa do slovenských kín dostane 18. augusta. Okrem Yelchina si v snímkach zahrali Chris Pine (James T. Kirk), Zachary Quinto (Spock), Zoe Saldana (Uhura), Karl Urban (Bones), Simon Pegg (Scotty) či John Cho (Hikaru Sulu). Spoločnosti Paramount Pictures, Skydance a Bad Robot pritom v pondelok potvrdili, že nakrútia aj štvrtý film.

J. J. Abrams, celým menom Jeffrey Jacob Abrams, je známy najmä ako režisér spomínaných filmov zo série Star Trek a tiež najnovšej epizódy sci-fi ságy Hviezdne vojny s podnázvom Sila sa prebúdza (2015). Ako režisér má na konte aj snímky Mission: Impossible III (2006) a Super 8 (2011), zatiaľ čo pod Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011) a Mission Impossible: Národ grázlov (2015) je podpísaný ako producent. Bol tiež tvorcom seriálu Alias (2001 – 2006) a spolutvorcom Nezvestných (2004 – 2010) a Fringe (2008 – 2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #Star Trek #J. J. Abrams #Anton Yelchin #USS Enterprise