Na Comic-Cone predstavili tajné pokračovanie snímky Blair Witch

Pokračovanie známeho hororu tvorcovia najprv nazývali The Woods, jeho pravý názov odhalili na podujatí v San Diegu.

26.07.2016 16:00
debata

Americký režisér Adam Wingard a scenárista Simon Barrett predstavili cez víkend na festivale Comic-Con v San Diegu pokračovanie populárnej hororovej snímky Záhada Blair Witch (1999), na ktorom tajne pracovali. Novinka, ktorú tvorcovia najprv prezentovali ako The Woods, sa nazýva Blair Witch a do amerických kín sa dostane 16. septembra. „Blair Witch je celé o záhadách. Myslím, že spôsob, akým tomu robíme reklamu, sa nesie v takom duchu,“ uviedol spomínaný Wingard pre agentúru Reuters.

Blair Witch bude nadväzovať na udalosti z prvého filmu, v ktorom sa v lese v Marylande stratia traja študenti nakrúcajúci dokument o miestnej legende Blair Witch. Jediné čo po ich zmiznutí zostalo, bol desivý materiál, ktorý nakrútili. Novinka sleduje brata stratenej študentky, ktorý sa tam s kamarátmi vyberie hľadať svoju sestru. Skupina mladých ľudí sa však v lese stratí.
„V mnohých veciach sme pozmenili mytológiu, aby sme viac-menej predstavili nové prvky a nové nápady,“ povedal o projekte Barrett. Na titule štúdia Lionsgate sa okrem neho a Wingarda podieľali tvorcovia Záhady Blair Witch Eduardo Sánchez, Daniel Myrick a Gregg Hale, ktorí sú jeho výkonnými producentmi. Do série Blair Witch patrí aj snímka Záhada Blair Witch 2 z roku 2000, ktorá však nezaznamenala pozitívne ohlasy.
debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Wingard #Záhada Blair Witch