Oscarová Brie Larson chystá režisérsky debut

Americká herečka Brie Larson bude režírovať nezávislú komédiu s názvom Unicorn Store. Pôjde pritom o jej režisérsky debut. Dvadsaťšesťročná rodáčka z kalifornského Sacramenta si v novinke tiež zahrá a bude zároveň aj jej spoluproducentkou.

09.08.2016 09:00
88th Academy Awards - Vanity Fair Oscar Party... Foto: ,
Za výkon vo filme Izba získala Brie Larson Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe.
debata

Príbeh z pera Samanthy McIntyre sa zameria na mladú ženu Kit, ktorá po nasťahovaní sa k rodičom dostane tajomnú pozvánku. Tá je do obchodu, v ktorom otestuje svoje predstavy o tom, čo to naozaj znamená byť dospelý.

Produkcie sa okrem spomínanej Larson ujmú aj David Bernad a Ruben Fleischer prostredníctvom ich spoločnosti The District a Paris Kassidokostas-Latsis s Terrym Dougasom cez Rhea Films. Výkonnými producentmi projektu sú Jean-Luc DeFanti a Anne Woodward, pričom jeho financovanie zabezpečuje Hercules Film Fund. Pôvodne mal snímku režírovať Miguel Arteta a hlavnú úlohu mala stvárniť Rebel Wilson. Od nakrúcania ale odstúpili pre nevyhovujúci časový harmonogram.

Brie Larson, celým menom Brianne Sidonie Desaulniers, si zahrala napríklad v snímkach Koniec snenia (2004), Scott Pilgrim proti celému svetu (2010), 21 Jump street (2012), Dočasný domov (2013), The Gambler (2014), Vykoľajená (2015) alebo v seriáli Tara a jej svet (2009 – 2011). Za výkon vo filme Izba (2015) získala Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe, Zlatý glóbus aj filmovú cenu BAFTA. Na tohtoročnom Comic-Cone v San Diegu štúdio Marvel oznámilo, že herečka si zahrá aj postavu Captain Marvel v rovnomennom filme, ktorý by mal do kín prísť v roku 2019. Brie Larson má tiež na konte sólový album Finally Out of P.E. (2005).

debata chyba
Viac na túto tému: #Brie Larson #Ceny BAFTA #Oscar 2016 #Unicorn Store #Finally Out of P.E.