Televízne tipy Pravdy: Dojímavý Kolja aj zamilovaní Rebelové

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 18. do 25. augusta. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

18.08.2016 09:00
rebelové Foto:
Zuzana Norisová, Alžbeta Stanková, Anna Veselá vo filme Rebelové.
debata

Štvrtok 18. 8.

Superhypochonder, HBO, 18.10
„Osemnásť rokov je mojím pacientom a celých tých osemnásť rokov trpím ja.“ – Celkom sľubné východisko pre film, nie? Veď s hypochondrami je celkom zábava, akurát deväť z desiatich doktorov si to nevie užiť. Táto francúzska komédia z roku 2014 je vraj prekvapujúca, no postavená na skvelom hlavnom predstaviteľovi – Dany Boon vo filme nielen hrá, ale na starosti mal aj scenár a réžiu. Niektorých to nebavilo, iní sa chechtali.

Perfektný deň, HBO, 20.00

Vraj španielska komediálna dráma, ale ten námet! Čítajte ďalej a možno to hneď budete chcieť vidieť, tak ako ja: Prvou obeťou všetkých vojnových konfliktov býva zdravý rozum. A presne to sa stalo aj skupinke humanitárnych pracovníkov, ktorí pomáhajú vo vojnovej zóne kdesi na Balkáne. Sophie (Melanie Thierry) je nováčik a chce spasiť svet. Mambrú (Benicio del Toro) už všetko videl a chce ísť domov. Káťa (Olga Kurylenko) kedysi chcela Mambrúa a tlmočník Damir (Fedja Stukan) chce, aby vojna už konečne skončila. A postava s prezývkou „B“ (Tim Robbins) ani nevie, čo chce. Teraz majú na krku jednu z posledných studní uprostred hôr, ktorá je zdrojom vody pre niekoľko dedín, a práve teraz v nej pláva mŕtvola, ktorú tam ktosi hodil. Vytiahnuť telo a vyčistiť studňu je zdanlivo jednoduchá úloha, ale pre našich humanitárnych hrdinov sa stáva neriešiteľnou úlohou. Najskôr márne zháňajú pevný povraz, potom blúdia horskými cestami, na ktorých ležia zamínované kravy, musia siahať po šialených riešeniach… je to len ďalší perfektný deň z mnohých!

Fantomas, ČT1, 21.20
Pre francúzske komédie mám slabosť a Fantomasa milujem od detstva. A tak si komédiu z roku 1964 so Jeanom Maraisom a mojím obľúbeným Luisom de Funesom rada pozriem znovu.

Piatok 19. 8.

Na čiernej listine, Cinemax, 18.25
A zasa jedna komédia, teraz americká, ale na vážnu tému: honba na „komunistické čarodejnice“, ktorý sa v USA odohrával v 50. rokoch. Woody Allen v úlohe hlavného a tiež bookmakera. Poskytuje krytie scenáristom, ktorí sa v dobe mccarthismu ocitli na čiernej listine. Lenže stane sa slávnym, upúta na seba pozornosť komisie protikomunistických vyšetrovateľov. Prekvapujúco Woody Allen film nerežíroval.

Sobota 20. 8.

Vtip, Cinemax, 21.40

Názov je vraj veľmi zavádzajúci – v skutočnosti ide o štúdiu psychiky ženy, ktorú premáha rakovina. Tú ženu však skvele hrá Emma Thompson. Film je presvedčivý až mrazivý, s krásnou hudbou. Režíroval Mike Nichols.

Nedeľa 21. 8.

Rebelové, ČT1, 17.00
A – naopak – kto chce žiarivé farby, staré hity zo 60. rokov a nostalgiu, napriek ťažkej dobe, nech si pozrie muzikál Filipa Renča. Žiari v ňom Zuzana Norisová, Jan Révai, Tomáš Hanák, František Němec, Betka Stanková či Ľuboš Kostelný.

Kolja, Jednotka, 20.25

Andrej Chalimon, ktorý hral vo Svěrákovom filme toho šesťročného rozkošného Kolju, už má 26 rokov, už viac nehrá, je z neho moskovský biznismen, ktorý predáva švajčiarske hodinky a nadáva na ruské zlatokopky… Kolja je trochu smutná komédia, ale výroky ako „Manželka je Radek?“ alebo „Kolja, ty neubiegaj“ si pamätám už dvadsať rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #Rebelové #televízne tipy #Perfektný deň #Kolja