Filmové premiéry: Troškove Strašidlá aj Star Trek: Do neznáma

Od štvrtku 18. augusta si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť filmovú novinku Vojnoví psi aj českú komédiu Strašidlá.

18.08.2016 16:00
160962157 2bb1f3 Foto:
Komédia Strašidlá prichádza práve do kín.
debata

Star Trek: Do neznáma

Posádka hviezdnej lode U.S.S. Enterprise skúma najvzdialenejšie kúty a nezmapované miesta vesmíru. A tu sa stretávajú s novým, záhadným nepriateľom, ktorý ich aj celú Federáciu vystaví ťažkej skúške.

Strašidlá

Rodina „hejkala“ Huga obýva pokojne starú vilu na pokraji mesta. Sladký strašidelný život, v ktorom si Hugo hejkal, jeho pani Patrícia a jej matka Žofia čarovali, vodník Bubla sa staral o dušičky a víla Zornička si tancovala ľahkonohé tančeky, zmení vpád úradníka Patočku, ktorý má na obecnom úrade v správe evidenciu budov. A ako zistil, za dom už pekných pár rokov nikto neplatí nájom a nikto v ňom ani oficiálne nechce bývať, predovšetkým preto, že tu straší. Napriek tomu tu žije akási šialená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatiť alebo sa vysťahovať! Čím však platiť, keď pán Hugo nemá žiadnu mzdu a pani Patrícia mieša iba lektvary, po ktorých sa môže človek premeniť na zviera či filmovú divu ale peniaze nevyčaruje?

Lily Lane

Novinka Lily Lane maďarského režiséra Benceho Fliegauf je enigmatickou vychádzkou do hlbín detstva a pamäti, v ktorej epicentre stojí Rebeka a jej malý syn Dani. Motívy rozvodu, úmrtia a stretnutie majú v tomto evokativním filme rovnako dôležitú funkciu ako strašidelné rozprávanie a neobvyklé ponuré fantázie, v ktorých sa čas a priestor stekajú dohromady. Lily Lane je asociatívna klaustrofobická dráma o tom, ako dieťa skutočne počúva a aktívne pretvára to, čo mu dospelí rozprávajú.

Vojnoví psi

Film bol natočený podľa skutočného príbehu dvoch priateľov (Hilla a Teller), čerstvých dvadsiatnikov žijúcich počas vojny v Iraku v Miami Beach, ktorí sa rozhodli naplno využiť málo známu vládnu iniciatívu umožňujúcu malým firmám uchádzať sa o zákazky americkej armády. Cez skromný začiatok začali onedlho zarábať veľké peniaze a žiť na vysokej nohe. Ale situácia dvojicu hlavných hrdinov prerastie cez hlavu vo chvíli, keď sa im podarí získať zákazku v hodnote 300 miliónov dolárov na dodávky zbraní afganskej armáde – ale ako neskôr vyjde najavo, obchod, do ktorého je zapletených pár veľmi pochybných ľudí, nemá vôbec nič spoločné s americkou vládou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #premiéry #strašidlá #Vojnoví psi #Lily Lane