Filmové premiéry: Blake Lively súperiaca so žralokom aj bratovražedný boj v Ben-Hur

Od štvrtka 25. augusta si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť rodinný film Pete a jeho drak, životopisný film o božskej Florence, epický remake Ben-Hur či dramatický Smrtiaci príliv.

25.08.2016 16:00
Blake Lively Smrtiaci príliv Foto:
Surfistka Nancy (Blake Lively) musí nájsť spôsob, ako prejsť cez rozum veľkému bielemu žralokovi.
debata

Pete a jeho drak

Pre Grace, správkyňu lesa, boli príbehy o divokom drakovi žijúcom hlboko v horách, ktorými jej otec, pán Meacham udivoval deti v okolí už dlhé roky, len vymyslenými a neuveriteľnými historkami. Až kým nestretne Peta, tajomného desaťročného chlapca bez rodiny a domova, ktorý tvrdí, že žije v lese so svojím obrovským priateľom Elliotom. Ten sa podľa Petovho popisu nápadne podobá drakovi z rozprávania pána Meachana. S pomocou Natalie, dcéry majiteľa píly Jacka, sa Grace rozhodne zistiť, odkiaľ Pete pochádza, kam patrí a či jeho drak naozaj existuje.

Božská Florence

Hriešne bohatá Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) je v roku 1944 na výslní vrcholu newyorskej spoločnosti. So svojím manželom a manažérom v jednej osobe, St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), veľkorysým patrónom klasickej hudby, zahŕňajú mestskú smotánku výberom slávnych operných árií v podaní samotnej božskej Florence. Jediným nedostatkom jej vystúpení je skutočnosť, že Florence nielenže nedokáže udržať pri speve melódiu, ale jej hudobné nadanie a hlas sú jednoducho príšerné. Takúto drobnosť však dokáže dobrý milujúci manžel vyriešiť. Bayfield udržuje svoju Florence v presvedčení, že jej spev je priamo nadpozemsky krásny. A tak Florence vždy spieva pre starostlivo vybrané a zaplatené publikum či veľmi lojálnych priateľov. Povzbudená svojimi úspechmi, Florence sa rozhodne splniť si celoživotný sen: vystupovať v Carnegie Hall.

Ben-Hur

Ben-Hur je epický príbeh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného kniežacieho rodu z Jeruzalema, ktorého adoptívny brat Messala, vysokopostavený príslušník rímskej armády, krivo obviní zo zrady. Jeho rodina vrátane milovanej manželky skončí vo väzení a on sám je zbavený majetku a odsúdený na doživotné galeje. Po troch rokoch strávených na mori sa Ben-Hur vracia do vlasti s jedinou myšlienkou – pomstiť sa Messalovi za všetky príkoria, ktoré mu spôsobil. Vyzve ho preto na súboj v pretekoch štvorzáprahov, aby dokázal, že pravda a víťazstvo stoja na jeho strane.

Smrtiaci príliv

Surfistka Nancy (Blake Lively) si ani nemohla vybrať krajší deň na zdolávanie vĺn. Odľahlá pláž pripomína raj na zemi, no nevinné surfovanie sa čoskoro zmení na peklo. Z mora sa totiž vynorí hrozba – veľký biely žralok, ktorý Nancy síce zraní, no napriek tomu sa jej podarí dostať na neďalekú bóju. Žralok sa však svojej koristi tak ľahko nevzdá a okolo bóje trpezlivo krúži. Pobrežie je síce vzdialené len 200 metrov, no so stúpajúcim prílivom je žralok k svojej koristi každou minútou bližšie… Nancy tak musí musí pozbierať všetku odvahu, aby sa dostala bezpečne na breh.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Smrtiaci príliv #Pete a jeho drak #Ben-Hur #Božská Florence