Televízne tipy Pravdy: Filmy Woodyho Allena aj ničivá cunami v Thajsku

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 1. do 7. septembra. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

01.09.2016 09:00
Cate Blanchett Jasminine slzy Foto:
Cate Blanchett stvárnila hlavnú hrdinku filmu Woodyho Allena Jasminine slzy.
debata

Piatok: 2. 9.

Manhattan, Cinemax, 18.20
Melancholické vyznanie lásky Woodyho Allena svojmu rodnému New Yorku v čierno-bielom filmovom predvedení a v sprievode Gershwinovej hudby. Woody Allen si sám zahral televízneho režiséra Isaaca, ktorý sa nemôže rozhodnúť pre jednu zo svojich lások. Filmu vládnu neutešené milostné vzťahy, úpadok kultúry, osamelosť, problémy s komunikáciou a, samozrejme, neurózy.

Jasmínine slzy, Film+, 18.50

Samozrejme, že poznám aj iných režisérov. Snímka Woodyho Allena z roku 2013 však patrí k mojim obľúbeným. Jasmine (Cate Blanchettová) je elegantná a rozmaznaná dáma, ktorá má všetko, na čo si spomenie. Jej zdanlivo idylické manželstvo s bohatým podnikateľom Halom (Alec Baldwin) a bezstarostný život sa v jediný okamih rozpadnú na márne kúsky. Jasmine sa sťahuje k svojej sestre Ginger (Sally Hawkinsová), ktorá žije v oveľa skromnejších podmienkach. Hľadanie skutočných hodnôt je jednou z najšťavnatejších tém Woodyho Allena.

Já, Mattoni: Láska a intrigy, ČT 1, 20.00
Premiéra historického seriálu o Heinrichovi Mattonim sľubuje návrat do polovice devätnásteho storočia. V rakúskom cisárstve zrušili poddanstvo, Darwin práve dokončil knihu O pôvode druhov a v Plzni vynašli skvelé plzenské pivo. V Karlovarskom kraji sa začína rozvíjať spočiatku nenápadné podnikanie. Jeho zakladateľom je Heinrich Mattoni, šikovný biznismen. V hlavnej roli Mattoniho sa objavia traja herci – Alois a David Švehlíkovci a len šestnásťročný Jáchym Novotný. Manželku podnikateľa hrajú Tatiana Vilhelmová a Taťjana Medvecká.

Sobota: 3. 9.

Vydatá nevesta, JOJ Cinema, 18.45
Lúčenie s dievčenskou slobodou sa môže skončiť všelijako. Jordan (Kellie Martinová) má pred svadbou s vyvoleným Petrom a jej kamarátky ju zoberú do Las Vegas, do najdivokejšieho nočného klubu, kde sa môžu pekne odviazať. Veď, „čo sa stane vo Vegas, zostáva vo Vegas“. Jordan sa ráno budí vedľa filmovej hviezdy Matta a vôbec nič si nepamätá. Navyše na ruke má prsteň s diamantom…

Kráľovná Viktória a nemecký cisár mrzák, Viasat History, 21:05
Prostredníctvom listov z kráľovského archívu sa odkrýva príbeh vystrašeného chlapca s utajovaným hendikepom. Keď sa Vicky, najstaršia dcéra kráľovnej Viktórie v roku 1858 vydala za nemeckého korunného princa, nebolo to len manželstvo z lásky, ale tiež pokus posilniť väzby medzi dvoma najväčšími európskymi mocnosťami. Plán sa však katastrofálne zrútil. Rok po svadbe prekonala Vicky ťažký pôrod, ktorý ju takmer pripravil o život: Jej syn – budúci cisár Viliam II., sa narodil s doživotne ochrnutou rukou. Vicky zorganizovala celý rad bizarných a často krutých pokusov vyliečiť Viliamov defekt, ktorý sa v tom čase považoval za nemravný.

Nedeľa: 4. 9.

Nič nás nerozdelí, JOJ Cinema, 18.20

Silný príbeh filmu je založený na skutočnej udalosti jednej rodiny, ktorá v roku 2004 prežila úder ničivej cunami v Indickom oceáne. Manželia Henry (Ewan McGregor), Maria (Naomi Wattsová) a ich traja synovia sa rozhodli stráviť pokojné Vianoce v thajskom tropickom raji. Rodinná idylka sa však náhle a nečakane skončí dva dni po Štedrom dni, keď juhovýchodné pobrežie Ázie zasiahne ničivá vlna. Obrovská masa vody sa valí na hotelový komplex a ničí všetko, čo jej príde do cesty. Rozdeľuje aj rodinu, ktorá si zachraňuje život útekom. Hoci všetci prežijú, ešte nemajú vyhraté…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #televízne tipy