Nový trailer pootvára dvierka do súkromia prvého amerického pápeža

Britská televízia Sky Atlantic zverejnila prvý trailer očakávaného seriálu The Young Pope. Takmer dvojminútové video, ktoré predstavila prostredníctvom služby YouTube, zobrazuje fiktívneho pápeža Pia XIII. – prvého svätého otca z USA.

05.09.2016 16:00
Jude Law The Young Pope Foto:
Britský herec Jude Law ako fiktívny pápež Pius XIII.
debata

V klipe sa striedajú zábery, na ktorých možno vidieť jeho výstredný spôsob života alebo jeho protivníkov, čo sa ho budú chcieť zbaviť. V traileri sa okrem iného objavila aj herečka Diane Keaton stvárňujúca mníšku, ktorá ambicióznemu pápežovi snažiacemu sa o revolúciu povie, že v ňom vidí odraz Ježiša Krista.

Mladého pápeža, vlastným menom Lenny Belardo, stvánil Jude Law, v seriáli účinkujú tiež Silvio Orlando, Cécile de France, Javier Cámara, James Cromwell alebo Scott Shepherd. Réžiu má na starosti Talian Paolo Sorrentino, ktorý sa spolu s Tonym Grisonim, Umbertom Contarellom a Stefanom Rullim podieľal aj na scenári.

Projekt bude mať desať epizód v anglickom jazyku a na britské televízne obrazovky sa dostane 27. októbra. Na seriáli spolupracujú spoločnosti HBO, Sky a Canal Plus. Prvé dve epizódy projektu mali svetovú premiéru v sobotu počas Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Jude Law #Paolo Sorrentino #HBO #Diane Keaton #MFF Benátky #The Young Pope #Sky Atlantic #Tony Grison