Snímku Sloboda pod nákladom ocenili aj v Zakopanom

Dokument Sloboda pod nákladom slovenského režiséra Pavla Barabáša získal na poľskom festivale Spotkania z Filmem Gorskim v meste Zakopané hlavnú cenu. Snímka, ktorá sa zaoberá tatranskými nosičmi, sa dostala do slovenských kín 1. septembra.

06.09.2016 14:00
Sloboda pod nákladom Barabáš Foto:
Snímka o tatranských nosičoch sa dostala do slovenských kín 1. septembra.
debata (2)

„Tento vznešený film je o slobode, vášni a sile charakteru. Prostredníctvom výnimočných postáv filmu nám režisér ponúka intímny pohľad do ich sveta. Pokojný štýl dokumentu Sloboda pod nákladom pôsobí blahodarne v kontraste s naším hlučným, agresívnym svetom. Režisér využíva hudbu ako silný, prirodzený a efektívny prostriedok, ktorý umocňuje hlboký dojem. Veľkoleposť tohto citlivého filmu je badateľná vo výroku jedného z mužov, ‚Tatry sú jedným z najkrajších pohorí sveta‘. A práve z týchto hôr čerpajú nosiči energiu na svoju neuveriteľne ťažkú prácu, ktorú robia s radosťou a pokojom,“ uviedla na margo víťazstva porota.

SLOBODA POD NÁKLADOM v kinách od 1.9. from Pavol Barabas on Vimeo.

Päťdesiatšesťročný Pavol Barabáš, ktorý má na konte napríklad aj filmy Pygmejovia – Deti džungle (2011), Polárnik (2014) alebo Suri (2015), uspel s novinkou aj na nedávnom Medzinárodnom horolezeckom filmovom festivale v Tepliciach nad Metují, kde dostal cenu v kategórii Najlepší dokument. V utorok 6. septembra o 19.30 h osobne uvedie snímku v bratislavskom kine Cinemax Bory.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #festival #cena #Pavol Barabáš #Sloboda pod nákladom #Spotkania z Filmem Gorskim #Zakopané #K2 Studio