Víťazom 41. ročníka MFF v Toronte sa stal muzikál La La Land

Snímka s Emmou Stone a Ryanom Goslingom v hlavných úlohách získala Grolsch People's Choice.

19.09.2016 11:30
Ryan Gosling a jeho kolegyňa Emma Stone Foto: ,
Herec Ryan Gosling a jeho kolegyňa Emma Stone uviedli v Toronte film La La Land.
debata

Príbeh, odohrávajúci sa počas štyroch ročných období v Los Angeles, sleduje život a kariéru džezového pianistu Sebastiana (Ryan Gosling) a nádejnej herečky Mie (Emma Stone). Mia pracuje v kaviarni, no jej snom je byť hollywoodskou hviezdou. Sebastian je zanietený hudobník, ktorý sa živí príležitostnými fuškami po baroch. Ich monotónne životy sa zmenia až po vzájomnom stretnutí. Film La La Land je moderným návratom do čias, keď filmovému plátnu vládla Zlatá éra Hollywoodu.

Na druhom mieste skončil film Lion režiséra Gartha Davisa. Dráma založená na skutočných udalostiach zachytáva príbeh malého indického chlapca, ktorý sa stratí v Kalkate, tisícky kilometrov od domova. Chlapček musí čeliť mnohým nástrahám života na ulici predtým, ako sa ocitne v detskom domove, odkiaľ si ho neskôr adoptuje austrálska rodina. Vo filme si zahrali Dev Patel, Nicole Kidman alebo Rooney Mara.

V kategórií dokumentov si hlavnú cenu divákov odniesol film I Am Not Your Negro v réžii Raoula Pecka. Cenu pre najlepší kanadský film získala snímka Those Who Make Revolution Halfway Only Dig Their Own Graves režisérov a scenáristov Mathieuho Denisa a Simona Lavoiea.

V programe jedenásťdňového festivalu sa tento rok predstavilo takmer 400 filmov z viac ako 80 krajín sveta. Slovensko, ktoré vlani v Toronte získalo Cenu FIPRESCI vďaka filmu Eva Nová (2015) Marka Škopa, tento rok na podujatí nemalo zastúpenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Emma Stone #MFF Toronto #La La Land