Televízne tipy Pravdy: Vicky Cristina Barcelona od Allena aj Králičia nora

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 22. do 29. septembra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

22.09.2016 12:00
Javier Bardem, Rebecca Hall Foto:
Javier Bardem a Rebecca Hall vo filme Vicky Cristina Barcelona.
debata

Štvrtok 22.9.

Králičia nora, ČT2, 22.15
Pozor, pomalý a smutný film. Zato vynikajúci herci! Šťastnému páru sa obráti život hore nohami, keď im pri autonehode zomrie štvorročný syn. Obaja rodičia (Nicol Kidmanová a Aaron Eckhart) sa snažia vyrovnať so smrťou jediného dieťaťa. Mladý šofér, ktorý dieťa zrazil, pár skontaktuje. Mama aj šofér vedú diskusie o kvantovej teórii nesmrteľnosti, o králičej nore, ktorá vedie do paralelného vesmíru. Kto videl, potvrdí, že Nicole Kidmanová v úlohe mamy je úchvatná a Aaron Eckhart jej zdatne sekunduje.

Piatok 23.9.

Koža, v ktorej žijem, Dvojka, 22.05
Milujete Almodóvara? Tento film vraj patrí k jeho najlepším. Aj keď o ňom niektorí píšu ako o úchylnom. O čom je? Antonio Banderas v ňom hrá renomovaného plastického chirurga, ktorému sa 12 rokov po smrti manželky (zahynula v explodujúcom aute) podarilo vyvinúť odolný typ kože. Ten mohol jeho milovanú zachrániť! Šarmantný muž posadnutý ideou za hranicami bioetiky sa nenechá spútať škrupuľami ani v okamihu, keď sa rozhodne svoj vynález otestovať…

Nedeľa 25.9.

Vicky Cristina Barcelona, ČT2, 22.05 A ďalší môj obľúbený režisér – Woody Allen a jeho romantický film z roku 2007. Filmový fanúšik s vtipnou prezývkou Che Guevarra film na portáli csfd.cz komentoval: „Woody je starý lišiak. V zvádzaní je majster nad majstrov, ale aj tak mám neodbytný pocit, že som sa nechal opiť rožkom. Ale som aj tak rád.“ Zhrnul to celkom dobre – žiadne veľké intelektuálne otázky, ale krásna Barcelona, tri krásne herečky Penelope Cruzová, Scarlett Johanssonová aj Rebecca Hallová a aby si na svoje prišli aj ženy, tak ešte krásavec Javier Bardem… Nie, aj napriek opitiu rožkom sa filmom o maliarovi, jeho žiarlivej manželke a dvoch Američankách nebudete cítiť podvedení.

Pondelok 26.9.

Spoznáš muža svojich snov, ČT2, 21.55 Woody už bol aj v lepšej forme. Napriek tomu sa jeho film z roku 2010 o nespokojnom manželstve, žene, ktorá verí kartárke, a mužovi, ktorý sa zblázni do tajomnej ženy, pozrieť dá. Najmä ak máte radi Naomi Wattsovú, Anthonyho Hopkinsa či Antonia Banderasa. A potom čakať, kedy televízie zaradia aj jeho kvalitnejšie staršie filmy. Vlastne stačí už o 23.25 prepnúť na Cinemax, kde dávajú jeho Manhattan z roku 1979 so skvelou Diane Keatonovou a Meryl Streepovou. Woodyho nikdy nie je dosť.

Utorok 27.9.

Cesta nahor. Horolezec Radek Jaroš, ČT2, 20.50
David Čálek vlani nakrútil film o tvrdošijnosti, zdolávaní vlastných aj všeobecne ľudských limitov a cene, ktorú môžu mimoriadne osobné výkony stáť. Horolezec Radek Jaroš ako prvý Čech a len 15. človek na svete vystúpil za prítomnosti kamery na poslednú z najvyšších hôr sveta K2, ktorá mu chýbala do Koruny Himalájí. Niektorých divákov rozčúlilo priveľa momentov z Radkovho osobného života, iní snímku ocenili ako zaujímavú sondu do duše horolezca. Radek musel pre svoju vášeň pre hory obetovať vzťahy v rodine. Šancu mu dám.

Streda 28.9.

Metráček, Prima family, 14.20
Kedysi som rovnomennú knihu Stanislava Rudolfa o zamilovanom dievčati s nadváhou čítala a páčila sa mi. Čiernobielu filmovú verziu z roku 1971 som nevidela, vraj je príjemná a pohodová. Najlepší majú byť rodičia Jitky, hlavne otec Lubomír Lipský a skvelá je vraj aj teta Helena Růžičková. Rada si to pozriem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #televízne tipy