Cuky Luky Film nechce byť len pre fanúšikov

Obľúbené zlatokopky Cuky a Luky, známe zo skeč šou televízie Markíza Kredenc, "idú" do celovečerného filmu.

03.10.2016 08:52
cuky luky film Foto:
Petra Polnišová (vpravo) a Zuzana Šebová alias obľúbené pipky Cuky a Luky počas nakrúcania celovečernej komédie Cuky Luky Film.
debata (1)

Komédiu Cuky Luky Film pod vedením českého režiséra Karla Janáka začali nakrúcať koncom septembra v Trenčianskych Tepliciach.

Výstupy pre skeč šou Kredenc si hlavné predstaviteľky – herečky Petra Polnišová a Zuzana Šebová – píšu samy, inak to nebolo ani pri celovečernej snímke. Na scenári, ktorý by mal odhaliť vznik priateľstva hrdiniek, sa podieľali spolu so Zuzanou Mariánkovou, študentkou réžie na VŠMU, Jurajom Brockom a divadelnou režisérkou Michaelou Doležalovou.

Scenár má výrazne iný charakter ako spomínaný televízny formát, kde sa hrdinky zrodili, no ich charakteristický humor by mal byť v pripravovanej komédii zachovaný. Je totiž esenciou ich svojského svetonázoru a k Cuky a Luky neodmysliteľne pa­trí.

Na začiatku bol do projektu zapojený režisér Kredenca Lukáš Zednikovič, no pre rodinné povinnosti ho nahradil Karel Janák. Ten nie je v komediálnom žánri nijaký nováčik, stojí totiž za divácky úspešnými snímkami Snowboarďáci a Rafťáci. Na Slovensku sa „oťukal“ už ako režisér seriálu Horná Dolná, v ktorom Polnišová so Šebovou tiež účinkujú. Za sebou má úspešné crazy komédie, ktoré ohodnotili nielen diváci návštevnosťou kín, ale aj kritici. Podľa tvorcov Janák dodal filmu ďalší rozmer a sporadicky sa podieľal aj na kreovaní príbehu.

Hlavné hrdinky Cuky a Luky nebudú celkom rovnaké, ako ich poznáme zo skeč šou. Ich osudy sa pretnú pod vplyvom „zvláštnych okolností“ a postupom deja medzi nimi vznikne priateľstvo. Aj keď za dobrodružstvom vycestujú z Bratislavy, nepôjde o typickú roadmovie. Práve trenčianskoteplické kúpalisko Zelená žaba, kde uplynulý týždeň počas troch natáčacích dní padla prvá klapka, by malo v príbehu zohrať zásadnú úlohu.

Podľa tvorcov môžu diváci čakať uletenú crazy komédiu, ktorá bude iná ako spomínaná skeč-šou a zároveň bude klasicky „cukylukyovská“. S Kredencom vraj nemá snímka, okrem Cuky a Luky, veľa spoločného a prinesie celkom nové postavy. Filmári by divákovi radi sprostredkovali niečo, čo v slovenskom filme dlho nezažil, chceli by, aby opúšťal kino s pocitom, že deväťdesiat minút „nemusel nič riešiť“.

Osloví komédia aj tých, ktorí nepoznajú markizácku reláciu? „Chceme presvedčiť ľudí, že ich môže komédia so slovenským rukopisom zaujať bez ohľadu na to, že v nej vystupujú slávne televízne postavičky. Nemusia sa tešiť vyslovene len na Cuky a Luky,“ hovorí PR manažér projektu Martin Frimmer. Tvorcovia sa podľa neho usilujú, aby film nebol úzkozáberový, aby neoslovil iba fanúšičky, ktoré Cuky a Luky zbožňujú a chápu ich satirický humor, ale aj mužov. Cuky Luky Film by mal byť balíkom vtipov pre všetkých.

Herečky pre nakrúcanie filmu z obľúbeného Kredenca nezmiznú. Polnišová a Šebová totiž stíhajú oboje a fanúšikov aj naďalej rozosmievajú na obrazovkách Markízy. Nakrúcanie snímky Cuky Luky Film by sa malo skončiť v novembri a do kín by sa mala dostať na budúci rok v apríli. Tak dúfajme, že Cuky a Luky urobia pre slovenskú komédiu viac "ako len bezkontaktnú platbu…“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Polnišová #Zuzana Šebová #Cuky a Luky