Pozrite si teaser k filmu Únos, je poctou prezidentovi Kováčovi

Na internete sa objavil prvý teaser k filmu Únos. Autori sa ním lúčia s prezidentom Michalom Kováčom, ktorý ich inšpiroval.

13.10.2016 09:23
debata

Prezident odmietne vymenovať Predsedovho šikovného Chalaniska za ministra a dovolí si v správe o stave Republiky kritizovať Vodcu, čo spôsobí pád vlády. Vojna sa začína. Trvá roky a lemujú ju mŕtvi, v označených aj neoznačených hroboch.

Príbeh filmu Únos sa inšpiroval reálnymi udalosťami, ktoré otriasli slovenskou spoločnosťou v deväťdesiatych rokoch. Režisérka a autorka scenára Mariana Čengel Solčanská (Legenda o Lietajúcom Cypriánovi, Miluj ma alebo odíď, Láska na vlásku) v týchto týždňoch film dokončuje a správa o smrti Michala Kováča ju zasiahla práve uprostred finalizácie obrazovej zložky.

Na počesť prezidenta Michala Kováča, ktorý sa projekcie filmu nedožil, sa na internete objavil prvý teaser, ktorý odhaľuje niektoré momenty vzťahu medzi Prezidentom (Ján Greššo) a Predsedom (Maroš Kramár). Tie až mrazivo pripomínajú desivú atmosféru a udalosti, ktoré dodnes justícia nedoriešila.

Únos bude mať premiéru v slovenských kinách 2. marca 2017. V jedno­tlivých úlohách sa predstavia Rebeka Poláková, Ján Greššo, Maroš Kramár, Milan Ondrík, Dano Heriban, Ingrid Timková, Tomáš Hanák či Juraj Hrčka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únos #Maroš Kramár #Ján Greššo