Sherlock sa na obrazovky vráti prvého januára

Tvorcovia kriminálneho seriálu Sherlock (2010) prostredníctvom sociálnej siete Facebook oznámili, že štvrtá sezóna bude mať premiéru 1. januára, keď britská spoločnosť BBC odvysiela prvú z troch nových epizód s názvom The Six Thatchers.

28.10.2016 16:00
Benedict Cumberbatch Sherlock Holmes Foto:
Benedict Cumberbatch ako geniálny detektív Sherlock Holmes sa čoskoro vráti na obrazovky v novej sérii.
debata

Predstavitelia televízie BBC One koncom septembra prezradili, že prvé dve epizódy novej série sa budú volať The Six Thatchers a The Lying Detective. Názov tej tretej však nie je doteraz známy. Tvorcovia ešte v júli na festivale Comic-Con v San Diegu zverejnili jedenapolminútový teaser trailer nadchádzajúcej štvrtej sezóny, v ktorom sa okrem hlavných hrdinov ukázal aj zatiaľ neznámy zloduch v podaní Tobyho Jonesa.

Seriál Sherlock, ktorého tvorcami sú Steven Moffat a Mark Gatiss, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. Tretiu sériu vysielala televízia BBC po dvoch rokoch čakania v januári 2014. Tento rok v januári sa na obrazovky dostal špeciál s podtitulom Prízračná nevesta. Nakrúcanie dlho spomaľovala predovšetkým pracovná zaneprázdnenosť oboch predstaviteľov hlavných úloh, Benedicta Cumberbatcha (Holmes) a Martina Freemana (Watson).

Seriál predvlani získal sedem cien Primetime Emmy vrátane trofejí pre Cumberbatcha a Freemana a taktiež pre Moffata v kategórii Najlepší scenár miniseriálu, televízneho filmu alebo dramatického špeciálu. Spomínaný špeciál si tento rok vyslúžil ďalšie dve Emmy, pričom ho vyhlásili aj za najlepší televízny film.

debata chyba
Viac na túto tému: #Benedict Cumberbatch #Sherlock Holmes #Martin Freeman #Sherlock #Watson