Televízne tipy Pravdy: Nesmrteľná pani Bovaryová či Aňa Geislerová v českom horore Polednice

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 3. do 10. novembra. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

03.11.2016 14:00
Polednice Aňa Geislerová Foto:
Herečka Aňa Geislerová v snímke Jiřího Sádeka Polednice (2016).
debata

Piatok: 4. 11.

Chlapec zo zrkadla, HBO, 16.30
Ktoré dieťa (a koľko dospelých) nikdy nesnívalo o tom, že má dvojníka? Niekoho, kto by robil všetky tie potrebné veci miesto neho. Išiel by trebárs do školy (do práce), keď sa mu nechce, alebo nebojácne natrčil zadok a nechal si pichnúť bolestivú injekciu (vytrhnúť zub), či upratal neporiadok v jeho izbe (v garáži). Odvážnemu chlapcovi Fernandovi sa tento sen splní, keď jeho odraz zo zrkadla vstúpi do skutočného sveta. Dvojník Odnanref vyrieši všetky Fernandove problémy…

88 minút, Jednotka, 22.05
Vysokoškolský profesor, doktor Jack Gramm (Al Pacino), ktorý zároveň pracuje ako forenzný psychiater FBI, dostane od vydierača cez telefón ultimátum – zostáva mu 88 minút života. Aby sa zachránil, musí použiť všetky svoje poznatky a skúsenosti. Len tak zúži okruh podozrivých z vraždy, medzi ktorých patria nespokojní študenti, opustená milenka aj sériový vrah, ktorý sedí v cele smrti.

Sobota: 5. 11.

Pani Bovaryová, Cinemax, 18.00
Kniha, film, divadelné prestavenie. Flaubertov román Ema Bovaryová – obeť stredostavovských konvencií 19. storočia – je vďačnou predlohou. Ako mladé romantické dievča ju otec vydal za dedinského lekára. Ema, ovplyvnená milostnými románmi, príliš skoro spoznáva ubíjajúcu monotónnosť manželského života. Pred nudou uniká do náručia iného muža a márnotratnými nákupmi, ktoré kupuje na dlh. Keď sa obrovské dlžoby prevalia, riešenie nájde v spoločnosti arzénu.

Ema Bovaryová, ovplyvnená milostnými románmi,... Foto: MK2 Productions
Pani Bovaryová Ema Bovaryová, ovplyvnená milostnými románmi, príliš skoro spoznáva ubíjajúcu monotónnosť manželského života.

Niečo na tej Mary je, JOJ Plus, 20.30
Cameron Diaz nepatrí k mojím obľúbeným herečkám a len máloktorá komédia ma skutočne rozosmeje. A hoci som film bratov Farrellovcov Niečo na tej Mary je videla len raz, niektoré vtipné scény sa mi ako živé vybavujú doteraz. Ak ste touto komédiou nepobozkaní, je to tip na večer.

Polednice, HBO, 21.45
Matka (Aňa Geislerová) s dcérou (Karolína Lipowská) sa po strate manžela a otca rozhodnú vrátiť do dediny, v ktorej muž vyrastal. Obyvatelia ich prijmú s otvoreným náručím, pretože na zosnulého majú dobré spomienky. V ich novom dome, ktorý stojí na samote, sa však až tak príjemne necítia. Okolo domu sa postupne začína objavovať niečo temné a to, čo malo byť novým začiatkom, sa môže rýchlo zmeniť na nepríjemný koniec. Polednice je pekný horor z našich končín.

Pondelok: 7. 11.

Tam, kde som nikdy nebol, aMC, 20.20
Kvôli pátraniu po tajomstvách knihy, ktorú napísal jeho otec (Ian McKellen), sa renomovaný psychiater (Aaron Eckhart) vzdáva svojej akademickej kariéry. Zamestná sa v ústave, kde otec pracoval, a kde zrejme čerpal námet pre napísanie tej slávnej detskej knihy. Dúfa, že odhalí jej tajomstvá aj rolu, akú v nej zohráva on sám. Dobrodružný výlet do minulosti sa začína.

Gene Hackman si v dráme Rozhovor zahral Harryho... Foto: Paramount Pictures
Rozhovor Gene Hackman Gene Hackman si v dráme Rozhovor zahral Harryho Caula, experta na bezpečnosť a dohľad, ktorého každodennou prácou je odpočúvanie.

Rozhovor, ČT 2, 23.40
Dráma Francisa Forda Coppolu skúma morálne hodnoty pri zasahovaní do súkromia. V hlavnej úlohe je Gene Hackman ako Harry Caul, expert na bezpečnosť a dohľad. Jeho každodennou prácou je odpočúvanie. Tá sa však zmení na nočnú moru. Pár nevhodne povedaných a zaznamenaných slov môže totiž rozhodovať o živote a smrti. V tejto profesii sa chyba neodpúšťa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #Polednice #Pani Bovaryová #Niečo na tej Mary je #Chlapec zo zrkadla