Do slovenských kín príde Nespoznaný Richard Müller

Priaznivci slovenského speváka Richarda Müllera si môžu pozrieť trailer dokumentárneho filmu o obľúbenom interpretovi s názvom Nespoznaný. Vo viac ako dvojminútovej novinke je možné vidieť 55-ročného rodáka z Hlohovca počas koncertov či v ukážkach súkromných videí. V niektorých záberoch sa objavili aj Soňa Müllerová či Iva Bittová.

04.11.2016 12:00
debata (1)
Richard Müller ako Nepoznaný v novom dokumente... Foto: ASFK
Nespoznaný Richard Müller Richard Müller ako Nepoznaný v novom dokumente Mira Rema.

Snímku, ktorá sa dostane do kín 17. novembra, režíroval Miro Remo. Podieľal sa na nej aj kreatívny producent Marek Kučera. Obaja sa postarali aj o scenár. Film pripravovali počas príprav na turné aj samotnej koncertnej šnúry Müllera so skupinou Fragile v rokoch 2013 až 2016.

„Témy ako Richardova choroba, skúsenosti s drogami, vzťahy so ženami sa vo filme tiež čiastočne objavia. Ale my sme sa, pravdaže, neznížili na úroveň bulváru. Snažili sme sa tieto momenty zaradiť do kontextu Richardovho života tak, aby ho divák mohol lepšie a komplexnejšie pochopiť. Nemyslím si však, že Nespoznaný je kontroverzný film. Nazdávam sa skôr, že je to film ľudský, film o obdivuhodnom umelcovi, ktorý stále bojuje, a to aj navzdory životným komplikáciám, ktoré sa na neho rokmi navešali,“ uviedol Remo.

V snímke sa objavia napríklad aj Dan Bárta, Helena Vondráčková, Martin Dejdar, Marián Čekovský, Adela Banášová, Ján Kuric či Michal Horáček, ktorí sa zamýšľajú nad aurou, úspechmi aj pádmi speváka. V 90-minútovom dokumente nechýbajú ani rozhovory s osudovými ženami jeho života, medzi ktoré patria už spomínané Soňa Müllerová a Iva Bittová a tiež Vanda Wolfová. „Odvaha a úprimnosť s akou Richard Müller a jeho tím k sebe vpustili filmový štáb, ktorý bez príkras a pátosu ukazuje každodennú bitku o zajtrajšok, je na slovenské pomery takmer bezprecedentná. Film sa tak stáva nielen pokusom o portrét tohto slávneho speváka, ale aj pokusom o portrét slovenského showbiznisu,“ vyjadril sa producent Ivan Ostrochovský.

Richard Müller počas kariéry spolupracoval napríklad aj s Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Ivanom Táslerom, Andrejom Šebanom či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria aj skladby ako Milovanie v daždi, Cigaretka na 2 ťahy, Spočítaj ma, Tlaková níž, Nočná optika, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Vlani uviedol na trh album Sociální síť, na ktorom spolupracovali Michal Horáček a Michal Pavlíček. Tento rok ponúkol šúdiovku 55, na ktorej sa podieľali aj Ondřej Brzobohatý a Peter Uličný. So skupinou Fragile vydal nahrávky Hlasy (2013) a Hlasy 2 (2014).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Richard Müller #Ivan Ostrochovský #dokument #Miro Remo