Zverejnili rebríčky najsledovanejších videí roka na YouTube

Najpopulárnejšími videami na Slovensku sú 55. epizóda animovaného seriálu Máša a Medveď (2009) a hudobný klip kapely Coldplay ku skladbe Hymn For The Weekend.

08.12.2016 07:00
Máša a medveď Foto:
Máša a medveď boduje na Youtube.
debata

Medzi nehudobnými videami dominovala najmä tvorba pre deti a mládež, v hudobnom zozname s dvoma výnimkami zase zahraničné projekty. "V rámci hudobného rebríčka sa Slováci držia zahraničných trendov, sme však radi, že svoje miesto si v ňom nájde aj domáca produkcia. Na druhej strane, ten nehudobný rebríček nám už minulý rok naznačil nastupujúci trend, ktorý ho tento rok takmer úplne ovládol – detská zábava na YouTube dnes jednoducho hýbe Slovenskom,“ vysvetlila PR manažérka Google pre Českú republiku a Slovensko Alžbeta Houzarová.

Najpopulárnejším videom na Slovensku sa stala jedna z epizód ruského animovaného seriálu Máša a Medveď.

Na druhom mieste v rebríčku nehudobných videí sa umiestnil projekt Fíha tralala s piesňou Uspávanka. Okrem toho s eponymným rozprávkovým filmom obsadil štvrtú priečku a so skladbami Ajajaj a O autíčku šieste a deviate miesto. Česká YouTube hviezda Misha sa umiestnil na troch priečkach, pričom jeho počin Czech Minecraft Song!!! je tretím najsledovanejším nehudobným videom na Slovensku. Spomínaná séria Máša a Medveď sa 56. epizódou umiestnila aj na desiatom mieste a jediným videom, ktoré v rebríčku nie je venované deťom, je pieseň Túlam sa od zoskupenia Gipsy Čáve.

Druhé miesto patrilo projektu Fíha tralala s piesňou Uspávanka.

Medzi najpopulárnejšie hudobné videá na Slovensku okrem Hymn For The Weekend patria Sofia od Alvara Solera, Cheap Thrills, ktorú naspievali Sia a Sean Paul, skladba I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix) od Mikea Posnera či This Is What You Came For od Calvina Harrisa v spolupráci s Rihannou. Zo slovenských interpretov sa do celkového hudobného rebríčka dostali Kali so skladbou Vela slov a Mária Čírová so singlom Unikát. Popularite sa tiež tešili Fifth Harmony, Jennifer Lopez a Enrique Iglesias. Do top 10 slovenských hudobných videí sa okrem menovaných Kaliho, ktorý v ňom má štyri klipy, a Márie Čírovej dostali Ego, Adam Ďurica, Mafia Corner & Stefi, Zuzana Smatanová a Vladis.

Skladba Kaliho Veľa slov patrila taktiež k najhranejším videám na Youtube.

Najpopulárnejším klipom v rámci sveta je video Work from Home od dievčenskej skupiny Fifth Harmony a rappera Ty Dolla Sign. Druhé miesto má spomínaný Calvin Harris s Rihannou a skladbou This Is What You Came For a najlepšiu treticu uzatvára Nicky Jam s piesňou Hasta el Amanecer. Za nimi nasledujú The Chainsmokers a Halsey s lyric videom ku skladbe Closer a Rihanna s videoklipom Work, na ktorom spolupracovala s rapperom Drakeom. Najlepšiu desiatku dopĺňajú Mike Posner, Sia so Seanom Paulom, Zayn, Coldplay a Twenty One Pilots. Najpopulárnejším svetovým nehudobným videom je záznam segmentu Carpool Karaoke z relácie The Late Late Show with James Corden, v ktorom sa predstavila speváčka Adele.

Najpopulárnejším klipom sveta je video Work from Home od dievčenskej skupiny Fifth Harmony.

Rebríčky najpopulárnejších videí na portáli YouTube v roku 2016 zostavila spoločnosť Google na základe pozretí, zdieľaní, komentárov, označení „páči sa mi to“ a ďalších faktorov.

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #YouTube #Máša a medveď #Fíha tralala