Zomrela herečka Debbie Reynoldsová, matka Carrie Fisherovej

Vo veku 84 rokov zomrela americká herečka, speváčka a tanečnica Debbie Reynoldsová, hviezda muzikálovej komédie Spievanie v daždi z roku 1952. Oznámili to americké médiá v stredu večer miestneho času s odvolaním na oznámenie herečkinho syna Todda Fishera. Reynoldsová tak zomrela deň po smrti svojej dcéry Carrie Fisherovej, ktorá stelesnila princeznú Leiu vo filmovej sérii Hviezdne vojny.

29.12.2016 07:03
Debbie Reynolds Foto: ,
Americká herečka Debbie Reynoldsová zomrela 28. decembra 2016.
debata (4)

„Je to pravda, je teraz s Carrie,“ povedal Fisher. Dodal, že stres z dcérinej smrti bol pre jeho matku „až príliš“.

Popredná dáma hollywoodskych muzikálov 50. a 60. rokov prišla v stredu do domu svojho syna v Beverly Hills, aby dohovorila dcérin pohreb, uviedol server TMZ. Po 13. hodine miestneho času niekto v dome zavolal záchrannú službu a tá ju odviezla do nemocnice, uviedli médiá.

Reynoldsová nemala ani dvadsať rokov, keď zažiarila v muzikáli Spievanie v daždi po boku Gena Kellyho. V roku 1964 získala nomináciu na Oscara za najlepšiu herečku za rolu v muzikáli The Unsinkable Molly Brown.

V posledných rokoch bolo jej zdravie chatrné a vlani v novembri sa kvôli tomu nemohla zúčastniť na slávnostnom večere, na ktorom mala dostať čestného Oscara. Povaha jej choroby zostala zverejnená.

Carrie Fisherová zomrela v utorok vo veku šesťdesiatich rokov následkom infarktu. Narodila sa 21. októbra 1956 Debbie Reynoldsovej a spevákovi Eddiemu Fisherovi. Tí sa rozviedli dva roky po jej narodení a otec sa potom oženil s herečkou Elisabeth Taylorovou.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Carrie Fisher #Debbie Reynoldsová