Televízne tipy Pravdy: Láska na karí aj Clooney v Neznesiteľnej krutosti

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 29. decembra do 5. januára. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

29.12.2016 16:00
Helen Mirren Foto:
Herečka Helen Mirren sa predstaví vo filme Láska na karí.
debata

Štvrtok: 29. 12.

Nožnicovoruký Edward, Prima family, 11.40

Kráľovstvo za ruky by dal hrdina amerického filmu, ktorý, hoci nie je celkom človekom, správa sa ľudskejšie než väčšina ľudí v jeho okolí. Nožnicovoruký Edward (Johnny Depp) je výtvorom starého vynálezcu, ktorý zomrel skôr, než stihol dokončiť a nahradiť dômyselnú zostavu ostrých britiev ľudskými rukami. Krásny film režiséra Tima Burtona o prekliatí odlišnosťou, ale tiež o súcite a láske.

Láska na karí, Doma, 17.40

Madame Mallory, majiteľka známej reštaurácie ovenčenej Michellinskými hviezdami, sa nestačí čudovať, keď sa do mestečka prisťahuje indická rodina Kadamovcov a otvorí si reštauráciu hneď oproti jej podniku. Súboj dvoch odlišných kultúr a kuchýň má preklenúť nadaný mladý indický šéfkuchár Hassan, ktorý začne pracovať u Mallory. Film vás očarí pokojom, láskavosťou a pri jeho sledovaní zacítite vône všetkých korenín a jedál. Ochutnávajte!

Čo sme komu urobili?, Jednotka, 20.25

Claude a Marie Verneuilovci milujú staré dobré Francúzsko. Vo svojom okolí vážení občania a dôslední katolíci v duchu konzervatívnych hodnôt vychovali aj svoje štyri dcéry. Dnešná doba je však iná, a tak aj oni musia postupne do svojej rodiny prijať nápadníkov a ženíchov svojich dcér, ktorí svojím vyznaním či farbou pleti nie tak celkom zapadajú do ich predstáv. Ak budete v tento večer doma, nič lepšie ako sadnúť si k tejto úžasnej francúzskej komédii sa vám nemôže stať.

Piatok: 30. 12.

De-Lovely, aMC, 16.45
Životopisný muzikál je venovaný časti umeleckej kariéry svetoznámeho skladateľa Cola Portera. Dej sa točí okolo nekonvenčného vzťahu homosexuálne založeného Portera a jeho manželky, nádhernej Lindy Lee Porterovej. Napriek tomu, že ich vzťah narúšali Coleove výstrelky, Linda nikdy neprestala byť jeho múzou, ktorá ho inšpirovala k napísaniu niekoľkých najslávnejších piesní 20. storočia.

Výlet, Prima family, 0.20
Čerstvá vdova, dve dospelé, tápajúce dcéry, až príliš dobrý zať, temperamentná babička a malý vnuk… Títo všetci sa nasúkajú do dvoch áut a vyrazia z Rakovníka na Slovensko, aby splnili posledné otcovo želanie. Ich dobrodružná cesta sa však stáva aj očistcom, v ktorom sa otvárajú duše a rieši minulosť. Alice Nellis a jeden z jej pekných filmov o živote.

Sobota: 31. 1.

Markíza, CHART SHOW – SILVESTER, 21.10
Nemáte radi bujaré zábavy a zostávate radšej v posledný deň roka doma? Spoločnosť vám bude robiť aj moderátorka Adela Banášová, ktorá v silvestrovskej Chart Show uvedie rebríček najväčších hudobných hitov.

Neznesiteľná krutosť, Doma, 1.25
Po novoročnom prípitku si dajme trochu Neznesiteľnej krutosti. A hoci názov filmu naznačuje všeličo, rozjarenú silvestrovskú náladu vám táto komédia nepokazí. Je príbehom Milesa Masseyho (George Clooney), úspešného rozvodového advokáta prominentov v Los Angeles. Stretnutie s manželkou jeho klienta Marylin Rexrothovou (Catherine Zeta-Jones), ktorá sa rozvodom snaží získať finančnú nezávislosť, sa pre neho stáva novou výzvou…

Nedeľa, 1. 1.

Občanský průkaz, ČT 1, 21.30
Trochu klasiky na Nový rok zo súdka českých komédií mapujúcich paradoxy totality. Film režiséra Ondřeja Trojana na motívy rovnomennej knihy Petra Šabacha sleduje osudy štvorice dospievajúcich chlapcov, ich priateľov, lások a rodičov od chvíle, keď v pätnástich dostanú občiansky preukaz, do obdobia, keď sa snažia uniknúť vojenskej službe a získať modrú knižku. Ešteže sa píše už rok 2017!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #Silvester #televízne tipy #Čo sme komu urobili