Televízny Silvester? Stávka na istotu

Ohňostroje, večierky a davy ľudí... Takáto predstava silvestrovského večera sa nemusí pozdávať každému a mnoho ľudí radšej uprednostní pohodlie domova. A práve to z nich robí cieľovú skupinu pre televízie, ktoré sa snažia divákov posledný deň v roku prilákať práve svojím programom. Aj tento rok ich plánujú presvedčiť špeciálnymi silvestrovskými vydaniami osvedčených formátov.

31.12.2016 05:00
Milujem Slovensko Foto:
Lukáš Latinák, Adela Banášová, Kristína Turjanová a Marcel Merčiak ako hostia šou Milujem Slovensko.
debata (10)

Televízie opäť stavili na istotu. Ponúknu programy, ktoré počas minuloročného Silvestra dosiahli najväčšiu sledovanosť. Prvenstvo si minulý rok odniesla zábavná šou verejnoprávnej televízie Milujem Slovensko, v komerčnom prostredí ju nasledoval program televízie Markíza Chart Show. Spomínané relácie pozície lídrov na trhu potvrdili aj počas udeľovania cien ankety OTO 2016.

Zábavná vedomostná relácia Milujem Slovensko odštartuje silvestrovský večer na Jednotke o 20.15 h. Kapitáni súťažných tímov na čele s Adelou Banášovou a Danielom Danglom si tentoraz prerozdelia osobnosti ako František Kovár, Kristína Turjanová, Lukáš Latinák, Marcel Merčiak či Matej Tóth. Už o 22.20 h si Jednotka pre svojich divákov pripravila aj silvestrovský špeciál relácie Zlaté časy s názvom Zlatý Silvester. Pripíjať na Nový rok si s moderátorkou programu Elenou Vacvalovou budú Katarína Brychtová, Sajfa a Juraj Kemka.

Presne od polnoci si môžu diváci pozrieť záznam megakoncertu Lýra 50, priaznivci televíznej klasiky zase môžu prepnúť na Dvojku, kde ich čaká relácia Bumerang – Silvester z roku 1969 v podaní Milana Lasicu a Júliusa Satinského a následne potom aj povestná šou Ktosi je za dverami.

Televízny Silvester na Markíze sa začne o 20.30 h obľúbenou skeč šou Kredenc. Nebude chýbať ani dvojica Cuky a Luky (Zuzana Šebová a Petra Polnišová), ktorá sa tento rok dokonca dočkala aj vlastnej knižky. Príbehy známych „zlatokopiek“ sa dočkali už aj filmového spracovania. Snímka sa do slovenských kín dostane na budúci rok. Hudobná relácia Chart Show o 21.10 h zase sľubuje veľkolepú párty plnú známych tvárí, speváckych aj tanečných čísel, ale aj zahraničných hostí. Príde aj nemecká skupina Snap! či britský spevák Limahl.

Dvojica Cuky a Luky v podaní herečiek Petry... Foto: TV MARKÍZA/Peter Žákovič
Cuky a Luky Dvojica Cuky a Luky v podaní herečiek Petry Polnišovej a Zuzany Šebovej.

Na JOJ budú od 20.35 h hádať Zdena Studenková, Zuzana Šebová, Jozef Vajda a Michal Hudák, akú osobnosť pod rúškom tajomstva tentoraz pozval moderátor relácie Inkognito Vladimír Voštinár. Silvestrovský špeciál zábavnej relácie si pre divákov pripravil aj polnočné prekvapenie. Čakanie naň má spríjemniť česká komédia Kameňák 2.

Posledný deň v roku nebude v televízii núdza ani o filmové novinky. Nové dobrodružstvá ponúkne na Jednotke už o 8.45 h Ovečka Shaun vo filme, o 12.30 h si zase diváci budú môcť pozrieť reprízu poslednej časť trojdielnej televíznej série Winnetou. Nebude chýbať ani klasická rozprávka Mrázik, ktorú na obrazovky prinesie Markíza o 9.05 h, alebo Horúčka sobotňajšej noci s Johnom Travoltom, ktorú o 20.40 h odvysiela Dvojka.

Filmové novinky budú sprevádzať televízny program aj na Nový rok. Jednotka večer prinesie slovenskú komédiu Vojtech, Dvojka zase ponúkne nový dokument Pavla Barabáša Sloboda pod nákladom. Už o 22.10 h odvysiela Dvojka aj očakávané pokračovanie britského seriálu Sherlock v hlavných úlohách s Benedictom Cumberbatchom a Martinom Freemanom. Markíza večer ponúkne nový film Quentina Tarantina Osem hrozných, na JOJ budú môcť diváci zase stráviť večer s dojímavou snímkou o vernosti Hačikó – príbeh psa.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #televízny program #Kredenc #Milujem Slovensko #Silvester 2017 #Chart Show