V novom filme Song to Song sa objavia aj Patti Smith a Iggy Pop

Americká speváčka a spisovateľka Patti Smith a spevák Iggy Pop sa predstavia v hudobnej dráme Song to Song. Réžiu i scenár snímky, ktorej doterajší názov bol Weightless, má na starosti Terrence Malick.

04.01.2017 14:00
Patti Smith Iggy Pop Foto: ,
Americkí hudobníci Patti Smith a Iggy Pop sa stretnú v novom hudobnom filme Terrencea Malicka.
debata

Vo filme by sa mali okrem spomínanej dvojice ukázať aj ďalšie hudobné hviezdy ako Red Hot Chili Peppers, Florence and the Machine, Black Lips či Lykke Li. V snímke si zahrajú aj Rooney Mara, Ryan Gosling, Natalie Portman, Cate Blanchett, Val Kilmer, Haley Bennett, Michael Fassbender alebo Tom Sturridge.

Príbeh novinky sa bude odohrávať v texaskom Austine. Dej sa bude zameriavať na dve dvojice. Prvú tvoria skladatelia Faye (Rooney Mara) a BV (Ryan Gosling), druhú zas hudobný magnát Cook (Michael Fassbender) a servírka v podaní Natalie Portman. Všetkých spája ich túžba po sláve. Film by sa mal dostať do amerických kín 17. marca.

Sedemdesiatročná Patti Smith, ktorá má na konte jedenásť albumov, vrátane kultového debutu Horses (1975), sa predtým predstavila napríklad v roku 2011 v epizóde seriálu Zločinné úmysly (2001 – 2011) alebo o tri roky neskôr v jednej časti televízneho projektu Zločin (2011 – 2014). Spoluautorka hitu Because the Night sa ukázala aj vo filme The Big Empty (2003).

Šesťdesiatdeväťroč­ný Iggy Pop, známy aj z kapely The Stooges, sa už predstavil v tituloch ako napríklad Mŕtvy muž (1995), Vrana 2: Mesto anjelov (1996), Káva a cigarety (2003), Vycucaj ma! (2009) či Blood Orange (2016).

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryan Gosling #Michael Fassbender #Iggy Pop #Patti Smith #Terrence Malick