Slovenská Špina Terezy Nvotovej bude mať premiéru v Rotterdame

Film Terezy Nvotovej Špina bude mať svetovú premiéru na prestížnom Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame v sekcii Bright Future zameranej na debuty a druhé filmy. Intímna dráma citlivej sedemnásťročnej Leny zachytáva svet dospievajúceho dievčaťa a premietnu ju mimo súťaže. Festival sa bude konať od 25. januára do 5. februára.

04.01.2017 18:58
Film Špina bude mať premiéru v Rotterdame. Foto:
Film Špina bude mať premiéru v Rotterdame.
debata (17)

Film Terezy Nvotovej Špina bude mať svetovú premiéru na prestížnom Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame v sekcii Bright Future zameranej na debuty a druhé filmy. Intímna dráma citlivej sedemnásťročnej Leny zachytáva svet dospievajúceho dievčaťa a premietnu ju mimo súťaže. Festival sa bude konať od 25. januára do 5. februára.

Film sa odohráva v súčasnej Bratislave a vznikol v koprodukcii s Českom. „Špina je príbeh citlivého dospievajúceho dievčaťa, ktore sa musí postaviť svojej traume, zatiaľ čo ten, kto jej ju spravil, si získava lásku všetkých jej blízkych.“ píše o filme produkčná spoločnosť Bfilm.

Špina je hraným debutom a zároveň absolventským filmom Terezy Nvotovej na katedre réžie FAMU. Už predtým zaujala dokumentom Ježiš je normálny! a vo viacerých filmoch sa objavila ako herečka.

Festival v Rotterame patrí medzi najdôležitejšie podujatia svojho druhu v oblasti nezávislého a autorského filmu. V roku 2013 tu mala v hlavnej súťaži premiéru snímka Miry Fornay Môj pes Killer. Išlo o vôbec prvý slovenský film, ktorý tu v hlavnej súťaži uviedli a zároveň hneď aj prvý, ktorý v Rotterdame zvíťazil a odniesol si cenu Hivos Tiger Award.

Vlani mal v Rotterdame v súťažnej sekcii stredometrážnych filmov premiéru dokument Martina Kollára 5. október.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Môj pes Killer #špina #Tereza Nvotová #MFF Rotterdam