Filmové premiéry: Hviezdne rande Chrisa Pratta a Jennifer Lawrence či mýtus o Veľkom čínskom múre

Od štvrtka 5. januára si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť sci-fi snímku Pasažieri, triler Temná strana mesiaca, fantazijný Veľký čínsky múr či animovaný film Ozzy.

05.01.2017 16:00
Pasažieri Foto:
Chris Pratt a Jennifer Lawrence v sci-fi snímke Pasažieri.
debata

Pasažieri

Jennifer Lawrence (Aurora) a Chris Pratt (Jim) sa predstavia ako dvaja pasažieri vesmírnej lode, ktorej cieľovou destináciou je planéta, na ktorej by mali začať nový život. V momente, keď ich hibernačná kója za záhadných okolností prebudí o 90 rokov skôr, ako loď dosiahne svoj cieľ, stáva sa z rutinnej misie súboj o prežitie. Jim a Aurora snažia vyriešiť záhadu poruchy, ktorá ich prebudila a navyše zisťujú, že medzi nimi vzniká niečo viac ako priateľstvo.

Temná strana mesiaca

Úspešný právnik Urs je príkladom a hviezdou svojej profesie. Má skvelú kariéru, krásnu ženu, drahé auto a konto plné peňazí. Samovražda jeho kolegu ním otrasie, pretože aj on žil takýto skvelý život. Urs stretáva krásnu a tajomnú ženu, ktorá vyznáva alternatívny spôsob života a zúčastní sa experimentu s halucinogénnymi hubami. Zmena života je ale drastickejšia, ako čakal. Drogový experiment v ňom uvoľní surové ľudské pudy a na povrch sa dostane jeho odvrátená strana. Ursa ovládne potlačovaná agresivita a dostane sa úplne mimo kontroly.

Veľký čínsky múr

Jeho tvorcovia museli mať dobrý dôvod na to, aby z neho urobili najväčšiu stavbu sveta. Veľký čínsky múr je opradený mnohými mýtmi. Jedného z nich sa chopil legendárny režisér Čang Yimou, ktorý s pomocou Matta Damona natočil veľkolepé dobrodružné fantasy, v ktorom nepôjde o nič menšie, než o záchranu ľudskej civilizácie.

Ozzy

Ozzy je priateľský pes bígl, ktorý žije idylickým životom v rodine Martinsovcov. Jeho majitelia sa ale musia presunúť za pracovnými povinnosťami do Japonska. Má to jeden háčik: pes s nimi nesmie cestovať… Martinsovci sa teda rozhodnú, že Ozzyho dajú do luxusného hotela pre psíkov. Hotel nesmie honosné meno Modrá zátoka. Po odchode rodiny však Ozzy zistí, že toto „perfektné“ miesto je len zásterkou jeho majiteľa. Práve ten vozí psov do skutočnej Modrej zátoky, čo je vlastne väzenie pre psov, ktoré zároveň aj psi riadia.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Pasažieri #Temná strana mesiaca #Veľký čínsky múr #Ozzy