Carrie Fisherová sa ako princezná Leia v digitálnej podobe nevráti

Spoločnosť Lucasfilm vyvrátila dohady o tom, že v pokračovaniach snímky Hviezdne vojny využije digitálnu podobu nedávno zosnulej Carrie Fisherovej. Americká herečka, ktorá zomrela 27. decembra vo veku 60 rokov v dôsledku masívneho infarktu, stvárňovala v známej vesmírnej ságe postavu Leie Organy.

15.01.2017 12:00 , aktualizované: 17:57
debata
Carrie Fisherová sa ako princezná Leia vrátila... Foto: Lucasfilm
Carrie Fisherová Carrie Fisherová sa ako princezná Leia vrátila v snímke Star Wars: Sila sa prebúdza (2015).
„Lucasfilm nemá v pláne digitálne oživiť Carrie Fisherovú ako princeznú ani ako generálku Leiu Organu. Bola našou princeznou, našou generálkou, no najmä našou priateľkou. Naďalej sa spamätávame z jej straty. Vážime si, čo po sebe zanechala ako princezná Leia, a budeme sa vždy snažiť ctiť si všetko, čím prispela do Hviezdnych vojen,“ napísali v spoločnom vyhlásení zástupcovia spoločnosti, ktorí väčšinou na podobné špekulácie nereagujú.

Rôzne teórie o tom, či sa herečka v pokračovaniach objaví aj po svojej smrti, vznikli najmä po tom, čo sa postava Leie v digitálnej podobe mihla v snímke Rogue One: A Star Wars Story (2016). Filmári už vďaka špeciálnej technológii CGI takto „oživili“ napríklad aj Paula Walkera v snímke Rýchlo a zbesilo 7 (2015).

Carrie Fisherová sa k postave Leie vrátila v snímke Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) po viac ako 30 rokoch. Krátko pred smrťou dokončila nakrúcanie do pripravovanej ôsmej epizódy Hviezdnych vojen, ktorej slovenská premiéra je naplánovaná na 14. decembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hviezdne vojny #Star Wars #Carrie Fisher #Lucasfilm #princezná Leia