Televízne tipy Pravdy: Oscarová Americká krása aj novinka Deň matiek

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 2. do 9. februára. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

02.02.2017 09:00
Jennifer Aniston a Kate Hudson Foto:
Jennifer Aniston a Kate Hudson vo fime Deň matiek.
debata

Nedeľa: 5. 2.

Deň matiek, HBO, 20.00

Režisér Garry Marshall (Pretty Woman) vo svojej najnovšej komédii Deň matiek angažoval bok po boku najpopulárnejšie herecké hviezdy Hollywoodu. Jennifer Anistonová (Sandy), Kate Hudsonová (Jesse) a Julia Robertsová (Miranda) s Jasonom Sudeikisom (Bradley) majú počas necelého týždňa za úlohu stmeliť svoje rodiny a Deň matiek prežiť v zdraví. Padá sa tu zo striech a močí na drahé kabelky, ale nechýba ani smiech cez slzy.

Jedna ruka netleská, ČT1, 22.05
Standa (Jiří Macháček). Osud s ním zametá a on to necháva tak. Práve ho pustili z väzenia a verí, že karta sa konečne obráti. Jeho bývalý šéf Zdeněk mu totiž niečo dlhuje. Lenže stretne Ondřeja (Marek Taclík). Ešte väčšieho smoliara, ako je on sám. Zdeněk (Ivan Trojan) má manželku Sandru a dve deti. Manželka (Klára Pollertová) je prísna, spoľahlivá a ekologická. Deti sú poslušné, dobre sa učia. Zdá sa, že Zdeňkovi sa všetko darí. Dovtedy, kým nestretne Standu a Ondreja.

Americká krása, Jednotka, 22.20

A opäť ďalší smoliar. Manželstvo Lestera (Kevin Spacey) a Carolyn Burnhamovcov (Annette Beningová) vyzerá navonok dokonale. Žijú v perfektnom dome, sú perfektní manželia, majú perfektných susedov. Štyridsaťdvaročný Lester však čoraz viac klesá do hlbokých depresií, pocitov márnosti a dezilúzie. Celá rodina ho považuje za bezvýznamného úbožiaka. Aj on sám sa cíti ako „loser“, človek prakticky už mŕtvy. Impulzom na životnú zmenu sa stáva erotická túžba a sny o vyzývavej a krásnej Angele, spolužiačke jeho dcéry Jane. Lester sa vzoprie manželke aj nadriadeným a realizuje svoje sny z mladosti…

Utorok: 7. 2.

Skôr než zaspím, JOJ Cinema, 21.45

Christine (Nicole Kidmanová) mala v dvadsiatke vážnu autonehodu. Kvôli nej si dnes, ako 47-ročná spisovateľka, nedokáže vytvárať nové spomienky, ktoré by v jej pamäti zotrvali dlhšie ako jeden deň. Uväznená v zmätenej existencii vstáva každé ráno s presvedčením, že je slobodná, a že má celý život pred sebou. Prichádza však vždy k rovnakému zisteniu. Je vydatá, žije s manželom Benom (Colin Firth) a všetky dôležité rozhodnutia už má dávno za sebou. Prostredníctvom stretnutí s doktorom Naschom, ktorý jej pomáha s oživovaním spomienok, sa jej príbeh začína postupne odkrývať. Spúšťa sa séria udalostí, ktoré majú pre Christine nepríjemné následky a nútia ju spochybňovať všetkých okolo nej.

Streda: 8. 2.

Únos Natasche Kampuschovej, JOJ Cinema, 20.15
Záver psychoponuky patrí filmu o Nataschi Kampuschovej. Jej meno je známe azda celému svetu v súvislosti s únosom, pod ktorý sa podpísal 35-ročný elektrotechnik Wolfgang Priklopil. Príbeh desaťročného dievčatka neobišiel ani Slovensko, keďže všetko sa odohralo vo viedenskej štvrti Donaustadt. Vtedy, 2. marca 1998, ju na ceste do školy neznámy únosca nasilu vtiahol do dodávky. A odvtedy sa po nej akoby zľahla zem. Zvrhlý chlapík ju väznil viac než osem rokov v maličkej miestnosti pod garážou, ktorú sám vybudoval. Drámu podľa skutočnej udalosti nakrútil v roku 2013 režisér Sherry Hormann.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #program #Deň matiek #televízne tipy #Americká krása #Jedna ruka netleská