Filmové premiéry: Temnejšie odtiene sivej bez žiadnych pravidiel aj novodobá Odysea

Od štvrtka 9. februára si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť erotickú drámu Pätdesiat odtieňov temnoty, dobrodružný film Odysea či LEGO príbeh o Batmanovi.

09.02.2017 16:00
Pätdesiat odtieňov temnoty Foto:
Jamie Dornan a Dakota Johnsonová v snímke Pätdesiat odtieňov temnoty.
debata

Pätdesiat odtieňov temnoty

Odmietnutý Christian Grey sa pokúsi presvedčiť Anastasiu, aby obnovili ich vzťah. Tá súhlasí, avšak len pod podmienkou, že sa zmenia pravidlá, na ktorých doteraz ich vzťah fungoval. Vo chvíli, keď sa medzi nimi začne obnovovať dôvera a do ich spolunažívania sa vráti stabilita, začnú sa okolo nich motať temné tiene z Christianovej minulosti. Ich cieľom je zničiť spoločnú budúcnosť páru.

Odysea

Príbeh filmu sa začína odohrávať v roku 1946. Kapitán Jacques Cousteau (Lambert Wilson) si vďaka vynálezu akvalungu môže dovoliť vysnívanú vilu pri Stredozemnom mori, kde sa nasťahuje spolu so svojou ženou Simone (Audrey Tautou). Svojich synov Philippa (Pierre Niney) a Jeana-Michela (Benjamin Lavernhe) zasväcuje do tajov potápania a zázračného sveta ticha. Zdanlivo idylické rodinné súžitie naruší Jacquesova túžba po dobrodružstve a dobývanie nesmierneho priestoru pod vodnou hladinou. Je pre to ochotný obetovať všetko. Aj vzťah s citlivým Philippom. Roky potom spája oboch mužov láska k oceánom. Otec ich však túži dobývať a syn chrániť.

Realita

Nesmelému filmárovi Jasonovi sa môže splniť sen. Bohatý producent Bob Marshall súhlasí, že zafinancuje jeho hororový film. S jednou podmienkou – Jasonovi dá 48 hodín na to, aby objavil najlepší výkrik v histórii filmu. Jeho hľadanie sa však postupne mení na nočnú moru. Vo filme nechýba absurdný humor či snové pasáže a hudba Philipa Glassa.

LEGO® Batman vo filme

Obrovský obchodný i divácky úspech LEGO príbehu, povzbudil tvorcov k nakrúteniu samostatného animovaného dobrodružstva vodcu celej skupiny – LEGO Batmana. V Gothame sa chystajú veľké zmeny. Ak chce Batman zabrániť tomu, aby v meste prevzal moc Joker, ktorý samozrejme nemá v pláne nič dobré, musí prehodnotiť pohľad na svoju doteraz fungujúcu jednočlennú skupinu občianskej sebaobrany a snažiť sa spolupracovať i s ostatnými a možno, ale naozaj len možno – sa naučiť trochu uvoľniť a získať nadhľad…

debata chyba
Viac na túto tému: #Päťdesiat odtieňov temnoty #filmové premiéry #Odysea #LEGO® Batman vo filme