Filmové premiéry: Oscarový nominant Moonlight aj návrat nájomného vraha Johna Wicka

Od štvrtka 23. februára si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť snímku s ocarovými nomináciami Moonlight, pokračovanie Johna Wicka či nový hudobný film Dušana Rapoša Muzzikanti.

23.02.2017 16:00
John Wick Keanu Reeves Foto:
Keanu Reeves ako nájomný vrah John Wick.
debata

Moonlight

Nadčasový príbeh dospievania a hľadaní samého seba je zasadený do drsných kulís okrajových štvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje miesto v prostredí, v ktorom často rozhoduje právo silnejšieho, zatiaľ čo jeho vnútorný svet sa plní láskou, bolesťou aj túžbou. Moonlight zachytáva univerzálnu tému priateľstva a sexuálnej identity v troch rôznych životných etapách od detstva až po dospelosť. Je zároveň portrétom mladého človeka, súčasných amerických predmestí aj nepostrehnuteľných síl, ktoré formujú ľudské životy. Nekonvenčný spôsob rozprávania, vynaliezavá vizuálna zložka i mimoriadne herecké výkony vyniesli snímke Zlatý glóbus za najlepší film (drámu).

John Wick 2

Legendárny hrdina John Wick je späť. Pod nátlakom bývalého spolupracovníka, ktorý má v pláne získať kontrolu nad tajným medzinárodným združením nájomných vrahov, sa v plnej sile vracia do akcie. Viazaný krvavou prísahou sa vydáva na cestu do Ríma, kde ho čaká zúčtovanie s bandou tých najnebezpečnejších zabijakov na svete.

Muzzikanti

Muzzikanti sú filmom plným pesničiek a melódií, od folklórnych koreňov až po mladú rockovú súčasnosť. Dej sa odohráva na česko-slovensko-poľskom trojmedzí v drsnom, ale pôvabnom kraji Těšínskeho Sliezka. Slovo chlapa má tu stále svoju silu, pôvab žien priťahuje od nepamäti a hudba má svoje nezastupiteľné miesto. Jednoducho magický kraj, pre zdanlivo obyčajné a predsa len osobité a hlbokou ľudskosťou pretkané príbehy s dobrým koncom.

Zničení láskou

Príbeh zakázanej lásky medzi mužom a ženou z dvoch svetov oddelených hlbokou priepasťou inšpirovaný skutočnými udalosťami.

Bodi: Psia Superstar

Bodi je dospievajúci pes žijúci v idylickej dedinke v horách a pripravujúci sa na rovnakú kariéru, ako má jeho otec. Jeho poslaním je stráženie a ochrana oviec pred skupinou nadmerne maškrtných vlkov. Táto práca mu však veľmi nevonia a úprimne, ani trochu mu nejde. A potom sa to stane… Doslova z neba spadne na zem rádio. Bodi započuje pieseň hviezdneho Oskara Mačkostára a zamiluje sa do jeho hudby. Bodi sa aj s gitarou vydáva do veľkého sveta s plánom založiť si hudobnú skupinu a stať sa hudobnou SUPERSTAR. Veľký svet má však pre podobných naivných rojkov pripravené prekážky.

Sámska krv

Štrnásťročná Elle Marja je sámske dievča, ktorej rodina chová soby v severnej Škandinávii. Po tom, čo je vystavená rasizmu éry tridsiatych rokov minulého storočia a ponižujúcemu vyšetreniu na svojej internátnej škole, začína snívať o novom živote. K jeho dosiahnutiu je ale potrebné stať sa niekým iným a pretrhnúť všetky zväzky s rodinou aj svojou rodnou kultúrou. Strhujúci debut Amandy Kernell nazerá na „prírodné“ sámske etnikum zvnútra a umožňuje divákovi zažiť temnú časť švédskej koloniálnej histórie takmer fyzickým spôsobom.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Muzzikanti #Moonlight #John Wick 2 #Zničení láskou