Slovenský politický triler Únos videlo už takmer 70-tisíc divákov

Slovenský politický triler inšpirovaný autentickými udalosťami 90. rokov vyvolal počas uplynulého víkendu obrovský divácky záujem. Film si prišlo do slovenských kín pozrieť 67 369 divákov. Spolu s predpremiérami ho tak doteraz videlo až 69 354 divákov.

06.03.2017 14:25
fim Únos, Únos Foto:
Film o únose prezidentovho syna Michala Kováča ml. zaznamenal veľký divácky ohlas.
debata (4)

Film Únos režisérky Mariany Čengel Solčanskej sa dostal na prvú priečku vo víkendovej návštevnosti slovenských a českých filmov v našich kinách. Prekonal tak megahit Všetko alebo nič, film Červený kapitán či snímku Báthory od Juraja Jakubiska.

Súčasne sa dostal do rebríčka TOP 10 najlepších otváracích víkendov podľa návštevnosti v slovenských kinách a z 8. miesta za sebou zanechal kinohity Fantastické zvery a ich výskyt, všetky diely Harryho Pottera či bondovku Spectre a mnohé iné.

Režisérka a scenáristka filmu Mariana Čengel Solčanská neskrývala svoju radosť: „Najlepším meradlom úspechu slovenského filmu je jeho návštevnosť práve na Slovensku. Som veľmi rada, že tento ťažký ľudský príbeh zaujal toľko divákov a stal sa aj predmetom celospoločenskej diskusie. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli k jeho vzniku a všetkým, ktorí sa prišli pozrieť.“

Úspešnú návštevnosť komentuje i producent film Milan Stráňava: „To, že diváci chodia na film Únos a že sa rozpútala debata o tejto téme, je veľká satisfakcia… Ďakujem všetkým za priazeň.“

4 debata chyba
Viac na túto tému: #kino #návštevnosť #film Únos #Mariana Čengel Solčanská