Fanúšikov Teórie veľkého tresku poteší seriál Young Sheldon

Americká televízia CBS si objednala seriál Young Sheldon, ktorý bude spinoffom obľúbeného sitkomu Teória veľkého tresku (2007).

15.03.2017 07:00
Jim Parsons Foto: ,
Záber na hercov Jima Parsonsa (vpravo) a Simona Helberga zo seriálu Teória veľkého tresku.
debata

Novinka, o výrobe ktorej sa špekulovalo už vlani v novembri, sa zameria na detstvo jedného z hlavných protagonistov spomínaného projektu – nadpriemerne inteligentného teoretického fyzika Sheldo­na Coopera. Na televízne obrazovky by sa mala dostať vo vysielacej sezóne 2017/2018. 

Seriál predstaví spomínaného vedca ako deväťročného chlapca vyrastajúceho vo východnom Texase, ktorý navštevuje strednú školu. V titulnej úlohe sa predstaví Iain Armitage, známy napríklad zo seriálu Veľké malé klamstvá (2017), jeho matku Mary, ktorú v Teórii veľkého tresku stvárňuje Laurie Metcalfe, si zase zahrá Zoe Perry. V projekte sa tiež ukážu Lance Barber, Raegan Revord a Montana Jordan, ktorí by mali podľa informácií magazínu The Hollywood Reporter stvárniť Sheldonovho otca Georgea, jeho sestru – dvojča Missy a staršieho brata Georgea Jr.. 

Za vznikom projektu Young Sheldon stoja tvorcovia Teórie veľkého tresku Chuck Lorre a Steve Molaro. Jon Favreau by sa mal postarať o réžiu pilotu, pod ktorý sa podpíše aj ako výkonný producent. Predstaviteľ dospelého Sheldona, Jim Parsons, bude rozprávačom príbehu a spolu so spomínaným Lorreom, Molarom a Toddom Spiewakom bude tiež výkonným producentom. Dátum premiéry ani počet epizód seriálu zatiaľ nie sú známe. 

Sitkom Teória veľkého tresku sa zameriava na vedcov, ktorým sa do života priplietla krásna mladá žena, a okrem Lorrea a Molara za ním stojí aj Bill Prady. Seriálu sa okrem úspechu u divákov podarilo dosiahnuť aj uznanie kritiky. Na konto si dva razy pripísal cenu asociácie televíznej kritiky pre najlepší komediálny seriál (2009, 2013). Spomedzi hercov a herečiek najviac žiari spomínaný Jim Parsons, ktorý získal štyri ceny Primetime Emmy (2010, 2011, 2013, 2014) i Zlatý glóbus (2011). Okrem neho v sérii účinkujú Johnny Galecki (Leonard), Kaley Cuoco (Penny), Simon Helberg (Howard), Kunal Nayyar (Raj), Mayim Bialik (Amy) či Melissa Rauch (Bernadette). 

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #Young Sheldon