Televízne tipy Pravdy: Hra peňazí plná hviezd aj Rolling Stones

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 16. - 23. marca. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

16.03.2017 12:00
Julia Roberts Foto:
Julia Roberts vo filme Hra peňazí.
debata

Piatok: 17. 3.

13. komnata Ivy Pekárkovej, ČT1, 21.30
Iva Pekárková je úspešná spisovateľka, publicistka a prekladateľka. V roku 2016 bola nominovaná na cenu Magnesia Litera. V bývalom režime emigrovala do USA, kde sa živila aj ako taxikárka. Literárna tvorba bola pre ňu spočiatku istou formou terapie. V 13. komnate odkrýva ťažkú traumu z detstva – vážnu chorobu a úmrtie matky – ktorá ju v deviatich rokoch pripravila o zázemie. Rozpráva o svojich zážitkoch z kočovania po svete, o nekonvenčnom živote v USA, v Thajsku a v Británii.

Odpojiť, HBO, 00.15

Tvrdo pracujúci právnik, ktorý stále visí na telefóne, si nedokáže nájsť čas na komunikáciu s vlastnou rodinou. Odcudzený pár používa internet ako prostriedok k úniku z ich dávno mŕtveho manželstva. Vdovec – bývalý policajt sa snaží vychovávať svojho nevydareného syna, ktorý trápi spolužiaka kyberšikanou. Ambiciózna novinárka vidí svoju životnú príležitosť v napísaní príbehu o dospievajúcom chlapcovi, ktorý sa uspokojuje pred web kamerou. V psychologickej dráme sa prepletajú príbehy, v ktorých hrá hlavnú úlohu zneužívanie moderných technológií a zlyhanie skutočnej komunikácie. Stačí sa odpojiť?

Nedeľa: 19. 3.

Hra peňazí, Cinemax, 20.00

Príbeh napínavého trileru Hra peňazí nakrútila Judy Fosterová, ktorá režijne debutovala v roku 1991 filmom Človiečik Tate. George Clooney a Julia Robertsová sa objavujú v úlohe moderátora finančného televízneho programu Lee Gatesa a jeho producentky Patty. Ocitajú sa vo vyhrotenej situácii po tom, čo kontrolu nad štúdiom prevzal nahnevaný finančník, ktorý prišiel o všetok majetok. Počas priameho prenosu pred miliónom divákov sa Lee a Patty púšťajú do boja nielen s útočníkom, ale aj s časom, aby odhalili pozadie konšpirácie na pozadí globálnych obchodných trhov.

Pondelok 20. 3.

Rolling Stones, JOJ Cinema, 22.15

Nedávno som videla na sociálnej sieti Micka Jaggera trápiaceho svoje telo v telocvični. Klobúk dole, vyzerá tuším lepšie ako pred dvadsiatimi rokmi. Minimálne zdravšie. Kto teda tvrdí, že drogy a divoký životný štýl skracujú život? Rockoví dôchodcovia to rozbaľujú v dokumente, ktorý vlastne ani nie je dokumentom, ale koncertom. Dva koncertné dni legendárnej kapely v divadle Beacon v New Yorku zachytáva režisér Martin Scorsese. Záznam dopĺňajú prestrihy s rôznymi rozhovormi, zaujímavé scény zo zákulisia obidvoch koncertov z roku 2006. Okrem Micka Jaggera, Keitha Richardsa, Charlieho Wattsa a Ronnieho Wooda nechýbajú hostia Jack White, Christina Aguilera a bluesman Buddy Guy.

Utorok: 21. 3.

Nine, JOJ Cinema, 20.15

Po úspešnom oscarovom muzikáli Chicago režisér Rob Marshall nakrútil ďalší film plný hudby a tanca. Filmová verzia slávneho brodwayského muzikálu Nine je plná tanečných výstupov a hereckých hviezd. Film nás zavedie do talianskych Benátok, kde sa samoľúby režisér Guido Contini snaží dokončiť svoj film. Čerstvému štyridsiatnikovi však kazí radosť nastupujúca kríza stredného veku a sexuálne fantázie bez schopnosti tvoriť. Podlieha príťažlivosti mnohých žien, ktoré ho obklopujú. Matky, manželky, milenky, celoživotnej múzy, kostýmovej výtvarníčky, módnej redaktorky… Najsexy je Penélope Cruzová a najlepšia Marion Cotillardová, ktorá si zahrala manželku režiséra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rolling Stones #TV tipy #Hra peňazí