Zomrela herečka Darlene Cates, známa z filmu Čo žerie Gilberta Grapea

Americká herečka Darlene Cates zomrela v nedeľu 26. marca vo veku 69 rokov.

29.03.2017 13:02
Darlene Cates Foto: ,
Darlene Cates na zábere z roku 2012.
debata

Správu prostred­níctvom sociál­nej siete Facebook oznámila jej dcéra Sheri Cates Morgan. „S hlbokým zármutkom oznamujeme, že naša milovaná manželka a matka Darlene Guthrie Cates neočakávane odišla. Stalo sa tak počas pokojného spánku v nedeľu ráno. Utešuje nás myšlienka, že už netrpí a je v rukách nášho Otca. Tým, ktorí nám vyjadrili lásku a poslali modlitby, ďaku­jeme,“ napísala Sheri. 

Oscarový herec Leonardo DiCaprio, ktorý si s Cates zahral vo filme Čo žerie Gilberta Grapea (1993), si uctil jej pamiatku v príspevku na Facebooku. „Darlene bola najlepšia filmová mama, s ktorou som mal tú česť pracovať. Jej milá osobnosť a neuveriteľný talent budú žiť v spomienkach tých, ktorí ju poznali a tých, ktorí milovali jej prácu. Moje myšlienky a modlitby sú počas tohto náročného obdobia s jej rodinou,“ vyjadril sa herec. 

Darlene Guthri­e Cates je známa najmä ako obézna matka zo spomínanej snímky Čo žerie Gilberta Grapea, kde si jej synov zahrali DiCaprio a Johnny Depp. Okrem toho sa predstavila na­príklad v roku 1994 v seriáli Picket Fences (1992 – 1996), neskôr tiež v televíznom filme Wolf Girl (2001) a nedávno dokončila komédiu Billboard, ktorá je momentálne v postprodukcii. 

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Darlene Guthrie Cates