Televízne tipy Pravdy: Travolta ako parketový lev či Louis de Funes ako bezcitný kráľovský minister

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 6. do 13. apríla. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

06.04.2017 12:00
debata
Louis de Funes ako don Salluste, minister... Foto: Gaumont
Louis de Funes Rozmary mocných Louis de Funes ako don Salluste, minister polície a financií v komédii Rozmary mocných.

Štvrtok 6. 4.

Hlavu hore!, Cinemax, 16.20
Zaujalo ma, že v tejto francúzskej dráme z roku 2015 má hrať sudkyňu Catherine Deneuve. Film je o chlapcovi Malonym, ktorý má problémy v škole aj so zákonom od svojich šiestich rokov. Sudkyňa a sociálny pracovník Yann sú však presvedčení, že dokážu Malonyho zo špirály revolty a násilia zachrániť. Ktosi píše, že sa máme pripraviť na silné herecké výkony a emočnú búrku. A iný si vraj vravel „hlavu hore“, keď mu padala nudou. Tak si vyberte sami.

Piatok 7. 4.

Ako básnici čakajú na zázrak, JOJ, 20.35
Posledné pokračovanie úspešnej série o básnikoch som ešte nevidela. Aspoň chvíľu im dám šancu, aj keď ktosi, čo to videl, varuje: „V najlepšom sa má prestať. Radšej sa budem vracať do Štěpánových študentských rokov, ako sa dívať, ako nám osadenstvo krásne starne, plešatie a bachratie. Zdá sa, že sa autorská dvojica Pecháček/Klein vyčerpala zo svojich nápadov a posledný diel je doslova nadstavovaná kaša…“ Rolu krásky tentoraz dostala Linda Rybová.

Deti, Jednotka, 23.40
Štyri poviedky, ktoré vytvárajú jeden pohľad na rôzne podoby vzťahu rodičov a detí. Diváci píšu, že je to skvelá téma, no film má skôr charakter dokumentu. Z pohľadu na súčasnú rodinu nám však do smiechu nebude. Réžia Jaroslav Vojtek, scenár Marek Leščák.

Deti (trailer)

Sobota 8. 4.

Rosalie Blum, Cinemax2, 20.30
A konečne niečo veselé. Osamelý tridsiatnik Vincent je kaderník a vedie jednotvárny život. Má strelenú matku a bratranca sukničkára. Stretnutie s Rosalie Blumovou by však mohlo jeho životu dodať šťavu. Je mu totiž povedomá, tak ju Vincent začne sledovať. Rosalie, dáma nad päťdesiat, si to však všimne a požiada svoju neter, aby Vincenta preverila. Neter sleduje Vincenta, ten zasa Rosalie. Znie to bláznivo, ale podľa ukážok je to milý a očarujúci francúzsky film.

Horúčka sobotňajšej noci, ČT2, 22.05
Kedy inokedy by sa mal film so sobotou v názve vysielať? Pre priaznivcov Johna Travoltu a fanúšikov Bee Gees povinnosť. Film má už 40 rokov!

Horúčka sobotňajšej noci (Bee Gees - You Should Be Dancing)

Rozmary mocných, ČT1, 22.35
Toto je moja obľúbená komédia. Louis de Funes ako don Salluste, minister polície a financií, postavou najmenší z grandov na dvore španielskeho kráľa. Nenávidia ho a boja sa ho pre jeho lakomosť a bezcitné vyberanie daní, pričom si strká viac do vlastného vrecka ako do kráľovskej pokladnice. Don Salluste má šikovného vysokého sluhu Blazea, ktorého hrá Yves Montand. Vždy mi pri tom filme od smiechu tečú slzy.

Nedeľa 9. 4.

Tajomstvo hradu v Karpatoch, ČT1, 16.50
Podľa niektorých sa toto bláznivé české sci-fi nevyrovná komédii Adela ešte nevečerala, podľa iných je neoprávnene v jej tieni. Film má už 36 rokov a skvelé obsadenie: Michal Dočolomanský, Vlastimil Brodský, Miloš Kopecký, Jan Hartl, Rudolf Hrušínský, Evelyna Steimarová.

Kráľovná Viktória (1, 2), Jednotka, 21.20
Prvé dve časti britského historického seriálu, ktorý predstaví veľkolepý životný príbeh raného obdobia vlády kráľovnej Viktórie. Tá na trón nastúpila ako osemnásťročná. Sleduje najmä obdobie jej premeny z impulzívneho dievčaťa na dospelú, rozvážnu panovníčku, ktorá vládla Spojenému kráľovstvu od roku 1837 až do roku 1901.

Kráľovná Viktória, 1. a 2. časť (upútavka)

Pondelok 10. 4.

Kráľovstvo surikát: príbeh začína, Dvojka, 20.40
Film sleduje dobrodružstvá surikatej samičky, ktorá sa postupne z roztomilého mláďatka mení na pozoruhodnú dominantnú vodkyňu svorky. Tá vládne svojej rodinke šikovných malých šelmičiek na jednom z najdrsnejších miest planéty – na africkej púšti Kalahari.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #John Travolta #Horúčka sobotňajšej noci #Louis de Funès #televízne tipy