Filmové premiéry: Zvieratá poľujúce na ľudí aj kanibalistický príbeh dospievajúceho dievčaťa

Od štvrtka 6. apríla si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť mysteriózny triler Cez kosti mŕtvych, kontroverznú snímku Raw, komédiu Vo veľkom štýle či filmovú adaptáciu slávnych Power Rangers.

06.04.2017 16:00
Grave Foto:
Herečka Garance Marillierová ako dospievajúca tínedžerka v snímke Raw.
debata

Cez kosti mŕtvych

Hlavnou hrdinkou príbehu je postaršia žena – Janina Duszejko, milovníčka a ochrankyňa zvierat. V jej okolí dôjde v krátkom čase k sérii vrážd spáchaných za záhadných okolností. Duszejko je presvedčená o tom, že vie kto (alebo čo) má zločiny na svedomí, avšak nikto jej neverí. Táto jednoduchá kriminálna zápletka je len základom pre netradičnú hru, ktorú sa rozhodla Agnieszka Hollandvá spolu s autorkou predlohy a spoluscenáristkou Olgou Tokarczukovou, rozohrať s divákom.

Raw

Vegetariánka Justine odchádza v šestnástich rokoch na veterinárnu školu, na ktorej študuje aj jej staršia sestra. Pri jednej z epizód šikany ju donútia zjesť mäso – po prvýkrát v živote, a navyše surové. Táto skúsenosť ju od základov zmení a v krehkom dievčati prebudí spiace monštrum. Julia Ducournau svojou šťavnatou iniciačnou drámou sexuálneho prebudenia suverénne kráča v šľapajách majstra body hororov Davida Cronenberga. Jej celovečerný debut zdvihol zo sedadiel kritikov, divákov i festivalové poroty.

Vo veľkom štýle

Na vyrovnanie účtov nie je nikdy neskoro. V zúfalej snahe platiť pravidelne účty a prežiť kvôli svojim najbližším sa trojica kamarátov odhodlá riskovať všetko a prepadnúť banku, ktorá ich pripravila o peniaze… Herecký koncert troch zrelých hercov so zmyslom pre inteligentný humor a nesmrteľnú recesiu.

Power Rangers

Fanúšikovia kultového televízneho seriálu sa môžu tešiť – legendárni hrdinovia prichádzajú na plátna kín. Nudný život pätice stredoškolákov sa obráti naruby v okamihu, keď objavia starú vesmírnu loď. Každý z nich vďaka tomu získa nejakú superschopnosť a stanú sa z nich Power Rangers – Strážcovia vesmíru. Oni jediní môžu zachrániť svoje malé mestečko i celú planétu pred inváziou mimozemskej civilizácie. Ale predtým musia prekonať množstvo osobných problémov a spojiť svoje sily, aby dokázali odvrátiť hrozbu skôr ako bude neskoro.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #raw #Cez kosti mŕtvych #Power Rangers #Vo veľkom štýle