Divákov už rozosmievať nebude. Zomrel komik Don Rickles

Americký komik a herec Don Rickles zomrel vo štvrtok vo veku 90 rokov na zlyhanie obličiek. Pre médiá to potvrdil jeho hovorca. Rodák z New Yorku vystupoval ako stand-up komik a často sa objavoval v nočných televíznych show či na inauguráciách amerických prezidentov. Jeho štýl sa vyznačoval prvkami zosmiešňovania, pričom neváhal zosmiešniť napríklad Franka Sinatru, Ronalda Reagana či Boba Hopea.

07.04.2017 13:44
Don Rickles Foto: ,
Americký komik a herec Don Rickles zomrel vo veku 90 rokov na zlyhanie obličiek.
debata

„Nemôžem potešiť celý svet. Keď robíte komediálnu show, nie všetci si myslia, že ste vtipný. Ale v mojom prípade som získal rešpekt za to, že v mojom veku tú prácu stále robím,“ vyjadril sa komik v roku 2012.

Okrem stand-upov sa objavil aj vo viacerých filmoch. Debutoval vo vojnovej dráme Plávaj ticho, plávaj hlboko (1958) v hlavnej úlohe s Clarkom Gableom. Neskôr sa predstavil po boku Clinta Eastwooda vo vojnovej komédii Kellyho hrdinovia (1970) a v roku 1995 sa objavil v snímke Martina Scorseseho Ka­síno po boku Roberta de Nira.

V pôvodnom znení prepožičal hlas pánovi Krumplihlavovi v sé­rii Toy Story (1995, 1999, 2010). Od roku 2000 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. V roku 2008 získal ce­nu Primetime Emmy za účinkovanie v dokumente Mr. Warmth: The Don Rickles Project.

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #úmrtie #komik #kasíno #stand up comedy #Don Rickles