Televízne tipy Pravdy: Historický film Mojžiš aj skutočný príbeh Joy

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 13. do 20. apríla. Televízne tipy pre vás vybrala Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

13.04.2017 09:00
Joy, Jennifer Lawrence Foto:
Film o mladej Američanke Joy, ktorá urobila "dierku" do sveta "zázračným mopom".
debata

Piatok: 14. 4.

Mojžiš, STV1, 20:25

Výpravný historický film približuje osud muža, ktorého si vybral Hospodin, aby priviedol Izraelitov z Egypta do zasľúbenej krajiny. Biblický príbeh v hlavnej úlohe s legendárnym Benom Kingsleyom zachytáva život Mojžiša tak, ako je zapísaný v Starom zákone. Najskôr vraždenie izraelitských chlapcov v Egypte, potom záchrana malého Mojžiša a jeho detstvo na dvore faraóna. Nechýba krvavý Níl, kobylky, žaby ani malomocenstvo.

Poviedky z kráľovskej garderóby, Viasat History, 20:55

Vo Veľkej Británii vyvoláva najväčší záujem médií garderóba členov kráľovského rodu. Výskum zameraný na zvyky týkajúce sa obliekania v uplynulých štyristo rokoch preukázal, že zovňajšok bol pre kráľovskú rodinu veľmi dôležitý už za vlády Alžbety I. a dodnes sa na tom nič nezmenilo. Význam módy diktovanej kráľovským dvorom sa neobmedzuje len na strihy a farby jednotlivých kusov oblečenia. Šaty mali dôležitú vedľajšiu funkciu – vyjadriť vzťah medzi šľachtou a poddanými. Akákoľvek chyba v tejto oblasti mohla mať nedozerné dôsledky.

Sobota: 15. 4.

Kráľovský víkend, JOJ Cinema, 20:15

K americkému prezidentovi Franklinovi D. Rooseveltovi prichádza na návštevu jeho vzdialená šarmantná sesternica Daisy. Pre oboch je spoločne strávený čas vítanou zmenou v ich životoch a stávajú sa dôvernými priateľmi. Víkend, počas ktorého sa zblížia, má aj iný rozmer – do prezidentovej súkromnej rezidencie po prvýkrát v histórii prichádza anglická kráľovná s manželom. Pre všetkých zúčastnených je situácia v niečom zásadná. V rámci utužovania dobrých vzťahov medzi dvoma svetovými mocnosťami hrá každý dôležitú úlohu. A Daisy možno tú najdôležitejšiu…

Nedeľa: 16. 4.

Zmätené vzťahy, Filmbox, 21:00

Bisexuálny právnik Alain je zmätený. Spí so svojou šéfkou, s klientom obvineným z vraždy, s klientovou priateľkou a tiež s predčasne vyspelým chlapcom, ktorý vie, čo chce a snaží sa Alaina presvedčiť, že to určite aj získa. Alain nie je žiaden adolescent ani gay pred svojím coming outom, ale zrelý muž. O to je posolstvo filmu naliehavejšie.

Utorok, 18. 4.

Joy, HBO2, 21:10

Niekto má cestičku životom pozametanú od narodenia, iný si ju musí pozametať sám. Alebo radšej poriadne poumývať. Joy, hrdinka rovnomenného filmu je ten druhý prípad. Aby mala svoju cestu životom upratanú, vynašla nový typ mopu so zatočenými vláknami. Vďaka svojmu revolučnému vynálezu si už viac nemusela špiniť ruky. Film je príbehom životnej cesty vynálezkyne zázračného mopu a hviezdy teleshoppingu Joy Manganovej, ktorá sa napriek všetkým prekážkam stáva nespochybniteľnou hlavou rodiny aj jej obchodnej dynastie.

Šťastné konce, HBO, 23:35

Mamie (Lisa Kudrow) sa dostane do prekérnej situácie. Pracuje na gynekologickej klinike, ale vo svojej trinástej tajnej komnate skrýva príbeh svojej mladosti. V sedemnástich zviedla nevlastného brata Charleyho, otehotnela a narodil sa jej syn, ktorého dala na adopciu. Teraz sa jej však ozýva študent filmovej fakulty, ktorý vraj vie, kde je jej dieťa. Prezradí jej to s podmienkou, že mu dovolí o stretnutí nakrútiť dokument. Do prekérnej situácie sa dostáva aj Charley, ktorý má partnera a netúži potom, aby sa na verejnosť dostal jeho hriech z mladosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mojžiš #televízne tipy #Joy