Snímka Rýchlo a zbesilo 8 mala najlepší otvárací víkend v histórii

Akčná snímka Rýchlo a zbesilo 8 zaznamenala počas otváracieho víkendu v kinách po celom svete tržby 532,5 milióna dolárov (v prepočte približne 500,9 milióna eur), čím sa stala filmom s najúspešnejším vstupom do distribúcie v histórii. Prekonala tak rekord titulu Star Wars: Sila sa prebúdza, ktorý v decembri 2015 počas prvého víkendu v kinách utŕžil 529 miliónov dolárov.

18.04.2017 09:00
Rýchlo a Zbesilo 8 Foto:
Charlize Theronová a Vin Diesel v snímke Rýchlo a zbesilo 8.
debata

Zo spomínaných tržieb si ôsma časť populárnej série počas otváracieho víkendu v severoamerických kinách pripísala 100,2 milióna dolárov (zhruba 94,2 milióna eur). Z vyše 60 medzinárodných trhov mala snímka najvyššie tržby v Číne, kde utŕžila 190 miliónov dolárov (približne 178,7 milióna eur). Stala sa tam tak filmom s najúspešnejším uvedením do distribúcie počas troch dní a v tomto ohľade aj najúspešnejším hollywoodskym filmom na čínskom trhu. Na Slovensku malo Rýchlo a zbesilo 8 premiéru 13. apríla.

Rýchlo a zbesilo 8 (trailer)

Novinka sa opäť zameriava na Dominica Torreta v podaní Vina Diesela. Ten sa postaví proti svojim priateľom a začne spolupracovať s teroristkou Cipher v stvárnení Charlize Theron. Zvyšní členovia jeho tímu sa ale snažia zvrátiť ich plány a znovu priviesť Doma k rozumu tým, že spoja sily s ich dlhoročným nepriateľom. Snímku režíruje F. Gary Gray a okrem menovaných si v nej zahrali aj Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Kurt Russell, Jason Statham, Helen Mirren, Scott Eastwood, Lucas Black, Jordana Brewster, Elsa Pataky či Nathalie Emmanuel.

debata chyba
Viac na túto tému: #tržby #Vin Diesel #kino #Dwayne Johnson #otvárací víkend #Rýchlo a zbesilo 8