V slovensko-ruskej Pivnici si zahrá Jean-Marc Barr

Na novinke sa podieľajú režisér Igor Voloshin či herci a herečky Jean-Marc Barr, Olga Simonova, Jana Oľhová, Ján Mistrík, Csongor Kassai, Roman Skamene a ďalší.

26.04.2017 16:00 , aktualizované: 18:43
Herec Jean-Marc Barr. Foto: ,
Vo filme Pivnica si zahrá aj herec Jean-Marc Barr.
debata

Prvá klapka padne 8. mája a posledná koncom júna. Tvorcovia celkovo naplánovali 34 nakrúcacích dní. Filmovať budú v Novej Lehote, Starej Turej, Topoľčiankach a v centre Bratislavy.

Dej sa bude zameriavať na Milana a Táňu, ktorí bojujú s manželskou krízou. Dvojicu stvárnia americký herec francúzskeho pôvodu Jean-Marc Barr a jeho ruská kolegyňa Olga Simonova. Réžiu má na starosti Igor Voloshin, autorom scenára je Richard Pupala. „Keď som si prečítal scenár, premýšľal som o vážnom a hlbokom posolstve, ktoré doňho vložil autor. Neskôr som pricestoval do Bratislavy a mal som dosť času ponoriť sa do života konkrétnej krajiny, zachytiť neopakovateľnú mentalitu, atmosféru, odlišnosť Slovenska od susedných Rakúska a Česka,“ povedal režisér.

Na pripravovanej novinke sa podieľajú aj kameraman Martin Žiaran, kostýmová výtvarníčka Erika Gadus, umelecká maskérka Eva Ungrová či architektMiro Kráľ. Herecké obsadenie dopĺňajú aj Jana Oľhová, Ján Mistrík, Csongor Kassai, Noël Czuczor, Roman Skamene, Zuzana Vejvodová alebo rapper Dalyb. „Po roku 1989 ide na Slovensku o prvú nezávislú slovensko-rusko-českú koprodukciu, ktorá má potenciál vytvoriť zaujímavé kreatívne stretnutie a poskytnúť si vzájomnú inšpiráciu. Slovensko má pozíciu majoritnej produkcie. Sme radi, že sa nám podarilo do hlavnej postavy filmu obsadiť francúzskeho herca Jeana-Marca Barra, ktorý svoju hereckú kariéru odštartoval kultovým filmom Luca Bessona Magická hlbočina a je dvorným hercom režiséra Larsa von Triera. Projekt svojím medzinárodným tvorivým tímom dostáva legitímny status európskeho filmu,“ vyjadrila sa producentka snímky Lívia Filusová. Film Pivnica plánujú dokončiť v decembri 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #pivnica #Jana Oľhová #Ján Mistrík #Jean-Marc Barr #Olga Simonova #Igor Voloshin