HBO pripravuje štyri seriály zo sveta Hry o tróny

HBO zatiaľ nemá stanovené dátumy týkajúce sa výroby alebo vysielania.

05.05.2017 14:05
Game of thrones Foto:
Záber z úspešného seriálu Hry o tróny na HBO.
debata

Ako informoval magazín The Hollywood Reporter, televízia začala spoluprácu so scenáristami Maxom Borensteinom, Jane Goldman, Brianom Helgelandom a Carly Wray, ktorí spolu s tvorcom knižnej predlohy Georgeom R. R. Martinom, navrhnú štyri projekty odohrávajúce sa v rôznych obdobiach fiktívneho sveta. Zatiaľ nie je známe či pôjde o pokračovanie Hry o tróny, jej prequely alebo spinoffy.

Projekty sú v súčasnosti v prípravných fázach. HBO zatiaľ nemá stanovené dátumy týkajúce sa výroby alebo vysielania. O nich rozhodne až keď budú všetky scenáre hotové a bude ich môcť zhodnotiť. Tvorcovia Hry o tróny Dan Weiss a David Benioff sa zatiaľ na tvorbe štyroch nových sérií scenáristicky nepodieľajú. V prípade, že sa televízia s niektorou z nich rozhodne napredovať, budú spolu s Martinom jej výkonnými producentmi.

Príbeh Hry o tróny, ktorej siedma sezóna odštartuje na HBO 16. júla, sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Prichádza však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň – tri draky. Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa spomínaného Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Seriál by sa mal skončiť v roku 2018 ôsmou sezónou, ktorá bude mať šesť epizód.

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Hry o tróny