Nové seriálové hity na obzore? Spoznajte to najlepšie, čo televízie ponúknu

Seriálový svet sa nikdy nezastaví. Televízna sezóna 2016/2017 je na svojom konci. Americké televízie (ABC, CBS, FOX, NBC, The CW) stále nepoľavujú v boji o diváka a predstavili seriálové novinky, ktoré sa možno stanú veľkými hitmi. Predstavujeme vám výber tých najlepších.

20.05.2017 18:00
debata (1)

The Good Doctor (ABC)

Hlavným hrdinom je Shaun Murphy, mladý chirurg trpiaci formou autizmu, ktorého čaká životná zmena. Opustí svoj pokojný dedinský život, keď dostane prácu v pediatrickom chirurgickom tíme v prestížnej nemocnici. Ponúka sa otázka. Môže človek, ktorý nemá schopnosť stotožniť sa s ľuďmi, prispieť k záchrane ich životov? Shaun využíva svoje mimoriadne lekárske nadanie, aby zachraňoval pacientov napriek skepse kolegov. Novinka sa predstaví počas tohtoročnej jesene.

Marvel's Inhumans (ABC)

Marvel naďalej rozširuje portfólio svojich seriálových počinov. Preto už počas jesene predstaví Inhumans – rasu krížencov ľudí a mimozemských Kree. Ľudia so špeciálnymi schopnosťami sa už predstavili v Agents of S.H.I.E.L.D. a kompetentní veria projektu natoľko, že im dopriali vlastný seriál. Dej sa sa točí okolo mocnej kráľovskej rodiny. Blackagar Boltagon a jeho kruh najbližších priateľov musí dohliadať na bezpečie celej rasy, ktorá dlhý čas žila v odlúčení od vonkajšieho sveta.

The Crossing (ABC)

Nová televízna sezóna prinesie aj seriál plný záhad a kontroverzie. Utečenci z vojnou zničenej krajiny začnú hľadať útočisko v americkom mestečku. Problém je, že krajina, z ktorej títo ľudia pochádzajú, je Amerika, a vojna sa odohráva v budúcnosti, o 250 rokov. Miestny šerif s temnou minulosťou, federálny agent a matka hľadajúca svoju nezvestnú utečeneckú dcéru nájdu vnútri tohto zmätku prekvapivú konšpiráciu. The Crossing sa dostane na obrazovky začiatkom budúceho roka.

For the People (ABC)

Dvorná autorka televízie ABC Shonda Rhimes (Grey's Anatomy, Scandal, How to Get Away with Murder, The Catch, Still Star-Crossed) pripravila ďalší seriál pre svoju domovskú stanicu. For the People bude opäť mixom komplikovaných vzťahov, lásky, kontroverzných prípadov. Dej sa sa odohráva v prostredí newyorského federálneho súdu, ktorý prezývajú aj ako „The Mother Court“ (Matka všetkých súdov). Dráma sleduje nových právnikov pracujúcich na oboch stranách, ako pre obžalobu, tak i obhajobu. Advokáti sa zaoberajú vysokopostavenými a riskantnými prípadmi, zatiaľ čo sa ich vlastné osobné životy prepletajú. Novinka vstúpi do súboja o divácku priazeň v roku 2018.

Deception (ABC)

Začiatkom roka sa predstaví aj novinka Deception, ktorá prinavráti na obrazovky klasický detektívny seriál, ktorý po skončení Vtierky Castla na ABC chýbal. Slávny kúzelník Cameron Black si zničí svoju kariéru veľkým škandálom. Teraz mu zostáva iba jediné miesto, kde môže vykonávať svoje triky, ilúzie a podvody – FBI. Stane sa prvým svetovým kúzelníckym konzultantom, pomáha vláde riešiť zločiny, ktoré sa nedajú vysvetliť logicky. Chytá kriminálnikov a špiónov využitím podvodu.

Star Trek: Discovery (CBS All Access)

Najsledovanejšia televízia v Amerike sa voči novému Star Treku zachovala pomerne nezvyčajne. Jeden z najočakávanejších seriálov, ktorý privedie Star Trek späť na televízne obrazovky, dostane priestor na platenej platforme CBS All Access. Novinka Discovery predstaví úplne nové postavy, nové planéty 10 rokov predtým, ako sa velenia Enterprise ujme kapitán Kirk. Novinka štartuje už túto jeseň a predstaví sa aj na Netflixe.

Seal Team (CBS)

Ťahúňom tejto novinky je herec David Boreanaz, ktorý do novinky nastúpil hneď po skončení nakrúcania Bones (Kosti). Ženská časť publika oňho teda nepríde a už na jeseň sa predstaví v novinke Seal Team. Seriál sleduje životy elitnej jednotky námorníckych „Sealov“. Tí trénujú, plánujú a vykonávajú najnebezpečnejšie misie s vysokým rizikom, len aby zaistili Amerike bezpečnosť.

The Gifted (FOX)

Mutanti niekoľko rokov úspešne brázdia filmové plátna, od jesene vtrhnú aj na televízne obrazovky. Marvel v spolupráci s televíziou FOX si pripravil novinku The Gifted, ktorý nebude klasickým X-menovským počinom. Seriál sa točí okolo páru, ktorého obyčajné životy sa od základov zmenia náhlym zistením, že ich deti sú mutanti a majú schopnosti. Rodina je nútená vydať sa na útek, pretože v pätách majú nepriateľskú vládu. Pripoja sa k tajnej organizácii mutantov a musia sa naučiť bojovať v snahe prežiť a naučiť sa ovládať schopnosti. Nový seriál odštartuje počas tejto jesene a je hlavnou novinkou televízie.

The Resident (FOX)

Lekárskych drám nikdy nie je dosť. Ich počet rozšíri začiatkom budúceho roka novinka The Resident. Do sveta seriálov sa vracia herec Matt Czuchry (Ženy z rodu Gilmorovcov) a Emily VanCamp (Revenge). Hlavným hrdinom je drsný, ale šikovný skúsený doktor, ktorý zaúča idealistického mladého nováčika. Odhaľuje, čo sa skutočne deje za scénou v modernej medicíne.

The Brave (NBC)

Ani televízia NBC nezloží zbrane v ďalšej sezóne a má pripravených niekoľko noviniek. Práve The Brave je tou, ktorá by mohla byť najviac úspešnou sa predstaví počas jesene. Seriál pozve divákov do sveta amerických elitných vojenských hrdinov v utajení. Patricia Campbellová vedie vo Washingtone tím analytikov, ktorí pracujú s tou najpokročilejšou technológiou na sledovanie občanov. Adam Dalton a jeho jednotka vysokotrénovaných špecialistov v utajení užívajú svoje pevné puto a oddanosť k slobode, aby zachraňovali životy nevinných ľudí a plnili misie na tých najnebezpečnejších miestach na svete.

Will a Grace (NBC)

Televízia NBC sa vezie na vlne populárnych revivalov starých seriálov. Počas tejto jesene vráti na obrazovky legendárny sitcom Will a Grace, ktorý je slovenským divákom dôverne známy. Televízia bola štedrá a seriál sa vráti s 12 novými epizódami.

Dynasty (The CW)

Najmenšia celonárodná televízia, ktorá sa zameriava na mladšieho diváka, na jeseň predstaví svoj remake slávnej Dynastie. Nenechala nič na náhodu a povolala si tých najlepších tvorcov, ktorí by mohli pretaviť osudy dvoch slávnych rodín do úspešného konca. Chýbal vám svet bohatých, svet plný intríg a podrazov? Tvorcovia Gossip Girl a The O.C. sa tentokrát budú venovať Carringtonovcom a Colbyovcom a roztočia príbehy plné luxusu, peňazí, podrazov, intríg a lásky. Príbeh sa odohráva predovšetkým z pohľadu dvoch žien: Fallon, dcéry miliardára Blaka Carringtona, a jej nastávajúcej macochy Cristal. Tú čaká veľkolepá svadba do bohatej rodiny a tým sa dostane do najvyššej spoločenskej triedy. Novým spracovaním by nová Dynastia mohla zaujať mladšieho diváka.

Life Sentence (The CW)

Diváčky zrejme zaujme novinka Life Sentence, v ktorej sa predstaví herečka Lucy Hale známa zo seriálu Roztomilé mrchy (Pretty Little Liars). Exklamárka stvárni mladú Stellu, ktorá si užíva život plnými dúškami. Má nato dôvod – zomiera. Osud sa s ňou zahrá a lekári jej oznámia, že je vyliečená. Ako bude Stella žiť život, ktorý už stihla prežiť? Musí začať od nuly a pritom zistiť, že svoj život rozhodne neprežila. Jej nová životná kapitola sa začne začiatkom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NBC #seriály #Fox #CBS #ABC #blog o seriáloch #The CW