Slovenskí filmári skončili po premiére v Cannes v policajnej cele

Časť noci po festivalovej premiére svojho debutu Out strávil režisér György Kristóf v policajnej cele. Čo sa stalo?

23.05.2017 17:23
Gyorgy Kristof Foto: ,
Režisér György Kristóf (v strede) pred premiérou filmu Out v Cannes.
debata (2)

Po slávnostnom uvedení v jednej z kinosál festivalového paláca nasledovala party v neďalekej Ville Schweppes. Nadránom bola vraj oslava príliš veselá a hlučná – aspoň podľa názoru ochrankárov.

„Po premiére, ktorá dobre dopadla, som zistil, že napätie zo mňa konečne opadlo a môžem slobodne tancovať. Ochrankárom sa to však zdalo priveľa,“ cituje Györgya Kristófa webová stránka ujszo.com. Snažili sa ho vyviesť z priestorov, v ktorých sa popremiérový večierok konal. Na pomoc proti hrubosti ochranky mu prišili zvukár filmu Ján Richter a producent Marek Urban. Privolaní policajti zvukárovi zlomili ruku a všetkých troch odviezli na policajnú stanicu.

„Prepustili ma po niekoľkých hodinách až po intervencii mojej mamy,“ uviedol pre maďarský web režisér. Programovému riaditeľovi sekcie Un certain regard, ktorej film Out súťaží, poslal list, v ktorom inkriminovanú udalosť opísal. Podľa neho polícia prišla kvôli bitke, ktorú vyvolali pred vilou, čo však podľa neho nie je pravda. Požiadali sme režiséra o vysvetlenie nepríjemnej kauzy. Do večera má však naplánované rozhovory s novinármi, takže do uzávierky sme odpovede na naše otázky nedostali.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #cela #Cannes 2017 #György Kristóf