Seriál The Get Down nebude pokračovať druhou sezónou

Hudobno-dramatická séria bola jednou z najdrahších z produkcie Netflixu.

26.05.2017 14:00
Do Rotterdamu zavítal aj Jaden Smith. Foto: ,
V seriáli si zahral aj Jaden Smith.
debata

Ukončenie jedenásťdielneho projektu prišlo po vyše mesiaci od uvedenia posledných piatich epizód. Séria, ktorá bola jednou z najdrahších z produkcie Netflixu, je zároveň jednou z mála, ktoré sa po prvej sezóne nedočkali pokračovania.

Na správy o ukončení projektu reagoval prostredníctvom sociálnej siete Facebook aj jeden z jeho tvorcov, austrálsky filmár Baz Luhrmann. Rodák zo Sydney, ktorý stojí napríklad za muzikálom Moulin Rouge (2001), fanúšikom v príspevku vysvetlil, prečo je nepravdepodobné, že by séria pokračovala ďalej. „Keď ma požiadali, aby som sa pridal a pomohol zrealizovať The Get Down, musel som minimálne o dva roky posunúť svoje povinnosti s režírovaním filmu. Táto exkluzívnosť sa pochopiteľne stala problematickým bodom pre Netflix a Sony, ktorí boli úžasnými partnermi a podporovateľmi tejto šou. Ubíja ma, že sa nemôžem rozdeliť na dvoch, aby som mohol pracovať na oboch produkciách. Cítim veľmi hlboké spojenie so všetkými, čo pracovali a spolupracovali na tomto úžasnom zážitku,“ uviedol a poďakoval sa všetkým, ktorí sa na The Get Down podieľali. Dodal tiež, že už pripravuje nový filmový projekt.

The Get Down sa odohráva v druhej polovici 70. rokov v južnej časti newyorského Bronxu a sleduje vzostup hip-hopovej a disco hudby, prostredníctvom životov skupiny tínedžerov. V seriáli si zahrali Justice Smith, Shameik Moore, Herizen F. Guardiola, Skylan Brooks, Tremaine Brown Jr., Yahya Abdul-Mateen II, Jimmy Smits či Jaden Smith. Okrem spomínaného Luhrmanna sa pod projekt ako tvorca podpísal aj Stephen Adly Guirgis.

debata chyba
Viac na túto tému: #pokračovanie #The Get Down