Filmové premiéry: Gal Gadot ako sexi Wonder Woman aj úvod Hřebejkovej trilógie

Od štvrtka 1. júna si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť akčný film Wonder Woman, prvú časť trilógie Záhradníctvo Jana Hřebejka či dramatický film Z Paríža do Paríža.

01.06.2017 16:00
Wonder Woman Foto:
Gal Gadot ako Wonder Woman v rovnomennej snímke Pattyho Jenkinsa.
debata (1)

Z Paríža do Paríža

Bratia Maurice a Joseph sú chlapci vo veku desať a dvanásť rokov, ktorí radi vymýšľajú rôzne vylomeniny, a keďže bývajú v Paríži, majú neúrekom príležitostí pre svoje chlapčenské dobrodružstvá. Bohužiaľ im do detských hier a radostí zasiahne tvrdý osud. Jedného dňa im totiž ich mama musí na kabáty prišiť žlté hviezdy. Francúzsko je okupované nemeckou armádou a nacistická správa pritvrdzuje. Židom v Paríži ide o život, a tak sa otec rozhodne, že chlapci musia utiecť do dosiaľ neokupovanej zóny na juhu Francúzska, kde dúfajú že sa všetci zas stretnú.

Wonder Woman

Ešte predtým, než sa stala Wonder Woman, podstúpila princezná Amazoniek Diana tréning, ktorý z nej spravil neporaziteľnú bojovníčku. Vyrastala v chránenom ostrovnom raji až do doby, keď na ich ostrove havaroval americký pilot a začal rozprávať o masovom celosvetovom konflikte zúriacom okolo nich. Diana opúšťa bezpečný domov s presvedčením, že dokáže odvrátiť a zastaviť hrozbu. Bojuje po boku mužov vo vojne, ktorá má ukončiť všetky konflikty a postupne objavuje široký potenciál svojich nadprirodzených schopností a… svoj naozajstný osud.

Záhradníctvo: Rodinný priateľ

Rodinný priateľ je prvým z filmov z trilógie Záhradníctvo, rodinnej ságy, ktorá časovo predchádza kultovej snímke Pelíšky. Tri mladé ženy (Aňa Geislerová, Gabriela Míčová, Klára Melíšková) a ich dve deti (Samuel Budiman a Josefína Marková) čakajú počas nemeckej okupácie na návrat svojich väznených mužov a otcov (Martin Finger a Jiří Macháček). Vojnou vynútenému rodinnému spoločenstvu zatiaľ obetavo pomáha rodinný priateľ, lekár Jiří (Ondřej Sokol). Film je príbehom lásky, ktorá nesmela byť naplnená. Rozpráva príbeh o vernosti, túžbe, vine a láske, o odchodoch a návratoch, o rodine, rodičoch a deťoch. Je to rodinný portrét videný pohľadom žien, ktoré dal dohromady sám osud.

Šialene šťastná

Beatrice je utáraná klamárka a samozvaná miliardárka, ktorá rada verí tomu, že sa pozná so všetkými dôležitými ľuďmi. Donatella je zase potetovaná mlčanlivá introvertka, ktorá v sebe ukrýva ťaživé tajomstvo. Obe ženy sú pacientkami na modernej, ale stráženej psychiatrickej klinike a postupne sa medzi nimi vyvinie silné priateľstvo. Spoločne potom z liečebne utečú a snažia sa vo svete vonku počas svojej bláznivej cesty nájsť šťastie, ktoré obe stratili…

1 debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Wonder Woman #Z Paríža do Paríža #Rodinný priateľ